Необходими продукти:
1 кг. Пипер
1 яйце
50 мл.олио
100 гр.
брашно
щипка сол
100
гр.кашкавал
60 гр.шунка
Начин на приготвяне:
Измиваме добре
пипера. Подсушаваме го и
го
слагаме в тавичка да се пече на скарата по средата на
фурната. Обръщаме го и от другата страна.
След като е
готов го избелваме.
Разбиваме си в 1 чиния яйцето с
щипка сол.
В друга
чиния слагаме брашното.
Следва да
загреем олиото в тиган и започваме
да
потапяме първо в яйцето, после в брашното и редим в
тигана.
Изчакваме да се зачерви и обръщаме от другата
страна.
Изваждаме ги
и подреждаме в чиния. Декорираме
с
кашкавала и шунката. Импровизирайте.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар