четвъртък, 30 октомври 2014 г.
ПИЦА С КАЙМА И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Необходими продукти:
400 гр. брашно
1/4 кубче мая - 10 гр.
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол
500 гр. кайма смес
1 зелена чушка
1 червена чушка
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 к.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Заливаме маята със 100 мл.вода и слагаме
щипка захар. Оставяме за 15 мин.
Правим си кладенче в пресятото брашно и
изсипваме маята и солта. Замесваме меко тесто и го
оставяме да втаса покрито с фолио за съхранение.
Разделяме готовото тесто на 6 топчета и
всяко разточваме много тънко.
Каймата размесваме с нарязания лук, чесън и
зеленчуци, подправяме с черния пипер и щипка сол .
Намазваме листа с доматен концентрат /кетчуп/
и разстиламе отгоре каймата.
Поставяме пицата върху хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 200 гр.
5 мин. най.отдолу на фурната и още 2 на средата да се
запече съвсем леко отгоре.
След изваждане се завива с фолио за кратко,
тъй като е много тънка и се втвърдява бързо.
Препоръчително е да се пекат преди консумация.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар