НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
6 бр. яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
за сиропиране:
500 мл. прясно мляко
125 гр. краве масло
6 супени лъжици захар
5 супени лъжици какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата със захарта и постепенно
се добавя от брашното, в което сме сложили и бакпулвера.
Накрая се слага ванилията и се разбърква.
Намасляваме и набрашняваме една правоъгълна
тава с размери 20 на 30 и изсипваме равномерно цялата смес.
Поставяме тавата в предварително загрята на
200 гр. фурна. Първите 10 мин оставяме фурната само на долен
реотан на 180 градуса.След това включваме и горния. Пробваме
с дървена клечка или шишче. Изпича се сравнително бързо.
Преместваме си блата в подходящ поднос и го
нарязваме на квадратни или правоъгълни парчета.
Загряваме си на котлона прясното мляко. Слагаме
5 с.л. захар и 4 какао като оставяме по 1 с.л. от двете за по-късно.
След като поври 2-3 мин. снемаме от котлона и поставяме
маслото.
Заливаме нарязания сладкиш равномерно, като
оставяме малко от течноста, към която добавяме оставените
по-рано какао и захар и връщаме на котлона да се сгъсти.
От получената гъста смес украсяваме отгоре
сладкиша.
Използвайте въображението си.
Може да се украси с настърган шоколад и
филирани бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар