петък, 4 март 2016 г.

СЛАДКИШ"ЖАДНАТА КАЛУГЕРКА"

                                                              НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                                 6 бр. яйца
                                                 1 1/2 ч.ч. захар
                                                 1 1/2 ч.ч. брашно
                                                 1 ванилия
                                                 1 бакпулвер
                                                         за сиропиране:
                                                 500 мл. прясно мляко
                                                 125 гр. краве масло
                                                 6 супени лъжици захар
                                                 5 супени лъжици какао

                                                              НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
                                          
                                                  Разбиват се яйцата със захарта и постепенно
                          се добавя от брашното, в което сме сложили и бакпулвера.
                          Накрая се слага ванилията и се разбърква.
                                                  Намасляваме и набрашняваме една правоъгълна
                          тава с размери 20 на 30 и изсипваме равномерно цялата смес.
                                                  Поставяме тавата в предварително загрята на
                          200 гр. фурна. Първите 10 мин оставяме фурната само на долен
                          реотан на 180 градуса.След това включваме и горния. Пробваме
                          с дървена клечка или шишче. Изпича се сравнително бързо.
                                                   Преместваме си блата в подходящ поднос и го
                          нарязваме на квадратни или правоъгълни парчета.
                                                   Загряваме си на котлона прясното мляко. Слагаме
                          5 с.л. захар и 4 какао като оставяме по 1 с.л. от двете за по-късно.
                          След като поври 2-3 мин. снемаме от котлона и поставяме
                          маслото.
                                                   Заливаме нарязания сладкиш  равномерно, като
                          оставяме малко от течноста, към която добавяме оставените
                          по-рано какао и захар и връщаме на котлона да се сгъсти.
                                                   От получената гъста смес украсяваме отгоре
                          сладкиша.
                                                   Използвайте въображението си.
                                                   Може да се украси  с настърган шоколад и
                          филирани бадеми.
                                                   
                                                 
                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар