събота, 3 ноември 2018 г.
ТОРТА С БИСКВИТИ, ДОМАШНА ЮФКА И ДОМАШЕН КРЕМ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 пакет бисквити Роден край
1 пакет домашна юфка
1 ч. чаша прясно мляко
2 с.л.захар
10 ореха , средно смлени
за крема:
1 литър прясно мляко
2 яйца
8 с.л. захар
6 с.л. брашно
кората на 1 лимон.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата с 1 к. ч. от предварително свареното
прясно мляко, 1 с. л. захар и 6 с.л. брашно до гладка кашичка.
Останалото мляко подслаждаме с 7 с.л. захар и след
завиране дръпваме от котлона и изсипваме яйчената смес с
непрекъснато разбъркване. Връщаме отново на котлона да полу-
чаване на необходимата гъстота . Добавяме 40 гр. краве масло и
кората от лимона.
Слагаме половин литър вода на котлона да загрее и
изсипваме пакета с юфката да се посвари За около 10 мин. е
поела водата. Сипваме 1 ч. чаша подсладено прясно мляко и
отново оставяме на котлона за 5 мин., до поемане на млякото.
В поднос с диаметър 24 см. поставяте ринг и подреждате
бисквити на дъното. Върху тях сипваме от крема и отгоре от юфката,
заглаждаме и така редуваме като накрая добре намазваме с крем.
Поставяме тортата в хладилник за няколко часа да
стегне. Изваждаме ринга и измазваме отстрани и посипваме със
смлените орехи.
Това е. От мен Бон апети!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар