вторник, 26 февруари 2019 г.

ТОРТА С БИШКОТИ , ДОМАШЕН КРЕМ И БАНАНИ



                                                             НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                                 1 пакет бишкоти за торта
                                                 2 яйца
                                                 8 с.л. захар
                                                 6 с.л. брашно
                                                 1 литър прясно мляко
                                                 3 с.л. какао
                                                 2 с.л. захар
                                                 40 гр. краве масло
                                                 200 мл. кафе 3 в 1
                                                 2  банана


                                                                НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                                  Започваме с крема.
                                                  Разбиваме двете яйца с 1 с.л.захар , добавяме
                                    1 кафена чашка прясно мляко и постепенно една по
                                    една 6 супени лъжици брашно. Бъркаме до получаване
                                    на гладка еднородна смес.
                                                   Слагаме на котлона прясното мляко да се свари
                                    и добавяме  7 супени лъжици захар.При непрекъснато
                                    бъркане изсипваме яйчената смес. Варим на слаб огън
                                    до необходимата гъстота. Слагаме ванилия, аз използвах
                                    настъргани портокалови корички.
                                                   Обелваме и нарязваме на шайби бананите.
                                                   Сваряваме си кафето.
                                                   Вземаме тавичка с падащ борд , слагаме тук-там
                                    от крема на дъното, да не се разместват бишкотите и
                                    нареждаме първия ред. Следва навлажняване на бишкотите
                                    с половината кафе.
                                                    Намазваме обилно с крем,поръсваме леко с какао
                                    и нареждаме половината шайби от бананите.
                                                     Редим втори ред бишкоти, навлажняваме с кафето,
                                    отново шайби банани и крем. Поръсваме с какао.
                                                      Прибираме тортата в хладилника да се стегне.
                                                      След няколко часа изваждаме и махаме ринга.
                                                      Украсата всеки избира сам.
                                                      Аз сварих 1 к.ч. вода. и 3 с.л. какао , след като се
                                     посгъсти добавих 40 гр. краве масло. Използвах след като
                                     стана с гъстотата на течен шоколад.
                                                      Получи се много сочна и ухаеща на какао и банани
                                     торта. Ако искате , опитайте.
                                                      Бон апети.
                                                       
                                                      
                                    
                                                 


                                                

Няма коментари:

Публикуване на коментар