четвъртък, 24 април 2014 г.

КОЗУНАЧЕНА ТОРТА

                                                   

                                                   Необходими продукти:
                                     
                                      1 козунак
                         1 нишесте какао
                         1 компот от кайсии
                         200 гр. захар

                                   Начин на приготвяне :
                          Тази торта не се прави от мек козунак.
                          Накъсва се на парчета и се реди, докато
             се напълни тавата.
                          Загряваме си течността от компота и
             подслаждаме допълнително, за да не киселее.
             Разбитото със 100 мл. вода нишесте добавяме
             към компота с непрекъснато бъркане.
                           Изсипваме върху козунака.
                           Плода от компота поставяме в съд
              на котлона и засипваме със 1 к. ч. захар.
              Оставяме докато се образува карамел, изваждаме
              кайсиите и ги редим върху напоения козунак.
                            Накрая капваме по малко от карамела
              върху всяка кайсия.
                             Бързо, лесно и вкусно !
                             Уверете се в това, като го пробвате.
 
          
                                    

Няма коментари:

Публикуване на коментар