четвъртък, 24 април 2014 г.
КОЗУНАЧЕНА ТОРТА
Необходими продукти:
1 козунак
1 нишесте какао
1 компот от кайсии
200 гр. захар
Начин на приготвяне :
Тази торта не се прави от мек козунак.
Накъсва се на парчета и се реди, докато
се напълни тавата.
Загряваме си течността от компота и
подслаждаме допълнително, за да не киселее.
Разбитото със 100 мл. вода нишесте добавяме
към компота с непрекъснато бъркане.
Изсипваме върху козунака.
Плода от компота поставяме в съд
на котлона и засипваме със 1 к. ч. захар.
Оставяме докато се образува карамел, изваждаме
кайсиите и ги редим върху напоения козунак.
Накрая капваме по малко от карамела
върху всяка кайсия.
Бързо, лесно и вкусно !
Уверете се в това, като го пробвате.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар