четвъртък, 30 октомври 2014 г.

ПИЦА С КАЙМА И ЗЕЛЕНЧУЦИ



                                             Необходими продукти:

                                  400 гр. брашно
                                  1/4 кубче мая - 10 гр.
                                  1 щипка захар
                                  1/2 ч. л. сол
                                  500 гр. кайма смес
                                  1 зелена чушка
                                  1 червена чушка
                                  1/2 глава лук
                                  1 скилидка чесън
                                  1 к.л. черен пипер


                                                Начин на приготвяне:

                                  Заливаме маята със  100 мл.вода и слагаме
                щипка захар. Оставяме за 15 мин.
                                  Правим си кладенче в пресятото брашно и
                изсипваме маята и солта. Замесваме меко тесто и го
                оставяме да втаса покрито с фолио за съхранение.
                                  Разделяме готовото тесто на 6 топчета и
                всяко разточваме много тънко.
                                  Каймата размесваме с нарязания лук, чесън и
                зеленчуци, подправяме с черния пипер и щипка сол .
                                  Намазваме листа с доматен концентрат /кетчуп/
                и разстиламе отгоре каймата.
                                  Поставяме пицата върху хартия за печене.
                                  Печем в предварително загрята фурна на 200 гр.
                5 мин. най.отдолу на фурната и още 2 на средата да се
                запече съвсем леко отгоре.
                                  След изваждане се завива с фолио за кратко,
                тъй като е много тънка и се втвърдява бързо.
                                  Препоръчително е да се пекат преди консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар