четвъртък, 28 май 2015 г.

ГЮВЕЧЕ



                                                  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                          2 тънки паржоли
                                          2 средни пресни картофа
                                          1 домат
                                          2 яйца
                                          2 плочки сирене
                                          1 к.л. черен пипер
                                          1 к.л. сол
                                          1 щипка червен пипер
                                          2 к.л. олио


                                                   НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                           По 1 к.лъжичка олио се сипва на дъното на
                  гювечетата и започваме да редим 1 шайба от домата,
                  пържолата, шайба домат и по 1 картоф също нарязан на
                  шайби.
                                           Заливаме с 3 с.лъжици бяло вино и малко
                  вода, да се покрият пържолите.
                                           Затваряме гювечетата и ги слагаме във
                  фурната на водна баня за 30 мин. на 200 градуса.
                                           Изваждаме ги, добавяме плочката сирене
                  и яйцето и ги слагаме без тава в долната част на фурната за
                 15 минути.
                                           Поръсваме с червен пипер и 2-3 капки олио.
                                           Бон апети !
                                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар