четвъртък, 28 май 2015 г.
ГЮВЕЧЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 тънки паржоли
2 средни пресни картофа
1 домат
2 яйца
2 плочки сирене
1 к.л. черен пипер
1 к.л. сол
1 щипка червен пипер
2 к.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
По 1 к.лъжичка олио се сипва на дъното на
гювечетата и започваме да редим 1 шайба от домата,
пържолата, шайба домат и по 1 картоф също нарязан на
шайби.
Заливаме с 3 с.лъжици бяло вино и малко
вода, да се покрият пържолите.
Затваряме гювечетата и ги слагаме във
фурната на водна баня за 30 мин. на 200 градуса.
Изваждаме ги, добавяме плочката сирене
и яйцето и ги слагаме без тава в долната част на фурната за
15 минути.
Поръсваме с червен пипер и 2-3 капки олио.
Бон апети !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар