понеделник, 1 юни 2015 г.

ТИКВИЧКИ НА ФУРНА


                    може и на ленти
                                           
                                                    НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                           4 бр. тиквички
                                           200 гр. сирене
                                           3 с.л. пшеничен грис
                                           1/2 връзка копър
                                           6-7 скилидки чесън
                                           1/2 к.ч. олио
                                           1 ч.л. сол /не пълна/
                                           1 ч.л. черен пипер
                                           1/2 ч.чаша вода
                                                   
                                           За заливката:

                                           3 бр. яйца
                                           1 ч.чаша прясно мляко


                                                      НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                          Нареждаме 1 ред тиквички, отгоре поръсваме със сол и
                     по малко грис, черен пипер и сиренето, наситнения чесън, и ситно
                     накълцания копър.
                                          В тавичка 20/30 се правят 3 реда. Залива се с 1/2 чаена
                     чаша вода и се покрива с алуминиево фолио.
                                          Слага се най-долу на фурната на 200 градуса за 15 мин.
                     След това се слага скарата под тавата, тъй като вече течността  е
                     извряла, тиквичките омекнали.
                                          Заливаме с разбитите яйца и прясно мляко и щипка сол.
                                          Намаляваме градусите на 120.
                     Изчакваме около 10 мин да изври и вдигаме тавата в средата на фурната
                     да се запече отгоре.
                                          За максимум 1 час имаме едно вкусно сезонно ястие.
                                          Приятно готвене и похапване !


Няма коментари:

Публикуване на коментар