понеделник, 20 февруари 2017 г.

КЮФТЕНЦА ОТ НАХУТ И МОРКОВИ


                                
                                                НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                  200 гр. нахут
                                  2 големи моркова
                                  1/2 глава лук
                                  1 к.л. сол
                                  1 щипка мащерка
                                  1 щипка риган
                                  1 скилидка чесън
                                  1 яйце
                                  2 с.л.кисело мляко
                                  1 к.л.сода бикарбонат
                                   олио за пържене - 100 мл.


                                                НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                            Нахута се залива с вода за няколко часа и се сварява до
                полуготовност.
                            Морковите се настъргват заедно с лука и се запържват за
                минута, след което се добавя съвсем малко водичка и щипка сол,
                оставят се  под капак докато се изпари водата. Охлаждат се.
                             Нахута се слага в блендер или чопър и се смила, но не
                до брашно.
                             Съставките се разбъркват добре. Добавят се подправките.
                Постепенно се добавя и брашно, до оформяне на гъста каша от
                която вземаме с ръце и овалваме в брашно и пускаме в сгорещено
                олио. Пържим от двете страни до златисто.
                              Това е. Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар