понеделник, 20 февруари 2017 г.
КЮФТЕНЦА ОТ НАХУТ И МОРКОВИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
200 гр. нахут
2 големи моркова
1/2 глава лук
1 к.л. сол
1 щипка мащерка
1 щипка риган
1 скилидка чесън
1 яйце
2 с.л.кисело мляко
1 к.л.сода бикарбонат
олио за пържене - 100 мл.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нахута се залива с вода за няколко часа и се сварява до
полуготовност.
Морковите се настъргват заедно с лука и се запържват за
минута, след което се добавя съвсем малко водичка и щипка сол,
оставят се под капак докато се изпари водата. Охлаждат се.
Нахута се слага в блендер или чопър и се смила, но не
до брашно.
Съставките се разбъркват добре. Добавят се подправките.
Постепенно се добавя и брашно, до оформяне на гъста каша от
която вземаме с ръце и овалваме в брашно и пускаме в сгорещено
олио. Пържим от двете страни до златисто.
Това е. Бон апети!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар