вторник, 26 февруари 2019 г.
ТОРТА С БИШКОТИ , ДОМАШЕН КРЕМ И БАНАНИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 пакет бишкоти за торта
2 яйца
8 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 литър прясно мляко
3 с.л. какао
2 с.л. захар
40 гр. краве масло
200 мл. кафе 3 в 1
2 банана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започваме с крема.
Разбиваме двете яйца с 1 с.л.захар , добавяме
1 кафена чашка прясно мляко и постепенно една по
една 6 супени лъжици брашно. Бъркаме до получаване
на гладка еднородна смес.
Слагаме на котлона прясното мляко да се свари
и добавяме 7 супени лъжици захар.При непрекъснато
бъркане изсипваме яйчената смес. Варим на слаб огън
до необходимата гъстота. Слагаме ванилия, аз използвах
настъргани портокалови корички.
Обелваме и нарязваме на шайби бананите.
Сваряваме си кафето.
Вземаме тавичка с падащ борд , слагаме тук-там
от крема на дъното, да не се разместват бишкотите и
нареждаме първия ред. Следва навлажняване на бишкотите
с половината кафе.
Намазваме обилно с крем,поръсваме леко с какао
и нареждаме половината шайби от бананите.
Редим втори ред бишкоти, навлажняваме с кафето,
отново шайби банани и крем. Поръсваме с какао.
Прибираме тортата в хладилника да се стегне.
След няколко часа изваждаме и махаме ринга.
Украсата всеки избира сам.
Аз сварих 1 к.ч. вода. и 3 с.л. какао , след като се
посгъсти добавих 40 гр. краве масло. Използвах след като
стана с гъстотата на течен шоколад.
Получи се много сочна и ухаеща на какао и банани
торта. Ако искате , опитайте.
Бон апети.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар