събота, 5 октомври 2013 г.

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ОРИЗ




                                                                    Необходими продукти:

                                                             4 бр. бутчета
                                                             1 ч.чаша ориз
                                                             1 малка глава лук
                                                             2 домата рома
                                                             2 маслини
                                                             50 мл. олио
                                                             5-6 зърна черен пипер
                                                             1 чаена лъжичка сол

                                                                       Начин на приготвяне:
                                         Загряваме си 25 мл. олио в тиган и запържваме
                бутчетата за 2-3 мин. Изваждаме ги и ги поставяме в тенджерка
                с подсолена вода и 5-6 зърна черен пипер да се сварят.
                                         Добавяме още 25 мл. олио в тигана и запържваме
                ориза и ситно нарязания лук,  докато стане прозрачен.
                                          Прехвърляме го в тавичка и заливаме с 3 чаени
                 чаши от бульона, в който сме сварили пилешките бутчета.
                 Бутчетата трябва да се преместят в тавата, върху ориза малко 
                 преди да са напълно готови, след като водата на ориза изври.  
                                          Вдигаме тавата по средата  на фурната и оста-
                 вяме само на горен реотан, за да се запекат бутчетата .
                                          Сервираме и декорираме с домат и маслинка.
                                          Поръсваме със смлян черен пипер.
                                          Приятно готвене и добър апетит !
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар