събота, 5 октомври 2013 г.
ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ОРИЗ
Необходими продукти:
4 бр. бутчета
1 ч.чаша ориз
1 малка глава лук
2 домата рома
2 маслини
50 мл. олио
5-6 зърна черен пипер
1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Загряваме си 25 мл. олио в тиган и запържваме
бутчетата за 2-3 мин. Изваждаме ги и ги поставяме в тенджерка
с подсолена вода и 5-6 зърна черен пипер да се сварят.
Добавяме още 25 мл. олио в тигана и запържваме
ориза и ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.
Прехвърляме го в тавичка и заливаме с 3 чаени
чаши от бульона, в който сме сварили пилешките бутчета.
Бутчетата трябва да се преместят в тавата, върху ориза малко
преди да са напълно готови, след като водата на ориза изври.
Вдигаме тавата по средата на фурната и оста-
вяме само на горен реотан, за да се запекат бутчетата .
Сервираме и декорираме с домат и маслинка.
Поръсваме със смлян черен пипер.
Приятно готвене и добър апетит !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар