петък, 22 ноември 2013 г.

КЕКС "АПЕТИТ"



                                                           Необходими продукти:

                                                4 бр. яйца
                                                1 ч.чаша захар 
                                                1 кафена чашка кисело мляко
                                                1 кафена чашка олио
                                                1 кафена чашка вода
                                                2 ч. чаши брашно
                                                1 бакпулвер
                                                1кафена лъжичка хл. сода
                                                1 с. лъжица какао
                                                настъргана лимонова кора

                                                             Начин на приготвяне:

                              Разбиваме яйцата и постепенно добавяме захарта.
              След това киселото мляко със содата, олиото,водата и
              брашното с бакпулвера. Важно е да се разбива дълго и да се 
              прибавя  брашното по лъжица.

                              Разделяме си сместа на 2 части. В едната част
             добавяме 1 лъжица какао, а в другата настърганата лимонова
             кора.
                              Намасляваме си формата за кекс и я поръсваме обилно
             с брашно. Излишното изтръскваме.
                              Започваме да редуваме от бялата и какаовата смес в
             различна пропорция, докато свършат.
                              Поставяме формата в предварително загрята фурна на
             180 градуса. Печем 60 мин. Важно е да не се получава отгоре
             загар и към 20 мин. слагаме фолио и така печем като от време
             на време проверяваме с дървено шишче да не остане лепкав
             отвътре.  Ако формата е по-дълга може да се изпече по-бързо,
             тъй като остава по нисък.
                               Приятен апетит !
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар