сряда, 17 февруари 2016 г.

КЕКС С ОРЕХИ, СТАФИДИ И КАКАО

                                                            


                                                              НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


                                                      4 яйца
                                                      1 ч.ч. захар
                                                      1/2 ч.ч. олио
                                                      1 ч.ч. прясно мляко
                                                      2 1/2 ч.ч. брашно
                                                      1 пакетче бакпулвер
                                                      1 пакетче ванилия
                                                      3 с.л.какао
                                                      1/2 ч.ч. счукани орехи
                                                      1 к.ч. стафиди

                                                                НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                                        Разбиваме яйцата със захарта. На тънка
                             струйка добавяме олиото, след него прясното мляко.
                             Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме по лъжица
                             към сместа, докато се поеме цялото количество. Накрая
                             слагаме ванилията и разбъркваме.
                                                         Разделяме сместа на две части. В едната
                             добавяме орехите и стафидите , а в другата какаото.
                                                         В намаслена и набрашнена форма изсипваме
                             първо бялата смес и после върху нея тъмната.
                                                         Пече се в предварително загрята на 180 градуса
                             фурна първо само на долен реотан, когато се запълни формата,
                             включваме и горния. Ако е необходимо слагаме фолио.
                                                         Печем до суха клечка. Около 40 мин.
                                                         Винаги сполучлив !
    
                
                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар