понеделник, 29 февруари 2016 г.

ФУНИЙКИ С МЛЕЧЕН КРЕМ


                                                  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

                                           2 яйца
                                           1 ч.ч.захар
                                           1 ч.ч.кисело мляко
                                           1/2 ч.ч. олио
                                           1 пакетче амунячна сода
                                           щипка сол
                                           1 пакетче ванилия
                                           3 ч.ч. брашно

                                                  за крема:

                                            500 мл. прясно мляко
                                            1/2 ч.ч. захар
                                            2 яйца
                                            5 с.лъжици брашно
                                            1 ванилия
                                            10 бр. смлени ореха
                                            100 гр. коринфлейс

                                                    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

                                             Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко.
                          При непрекъснато бъркане на тънка струйка олиото, ванилията и
                          амунячната сода. Накрая по малко брашно докато се получи меко
                          тесто.
                                              Полученото тесто разделяме на две, разточваме на кора
                          с дебелина половин сантиметър. Нарязваме на ленти широки  1,5
                          сантиметра и увиваме около фунийките със застъпване.
                                               Нареждаме ги във намаслена и набрашнена тава и ги
                          печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 мин.
                                               Крема се прави по следния начин:
                                               Разбъркваме си брашното в 100 мл. прясно мляко,
                          в отделен съд разбиваме яйцата и после ги смесваме.
                                               Слагаме на котлона останалата част от млякото и
                          захарта да заври. Снемаме и с непрекъснато бъркане изсипваме
                          яйчената смес. Връщаме на котлона за кратко, да се посгъсти.
                                               След като фунийките се охладят се пълнят с крем,
                          в който са разбъркани смлените орехи. Най-отгоре нареждаме
                          няколко топченца от коринфлейса.
                                                Изисква време, но си заслужава да се направи.
                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар