понеделник, 29 февруари 2016 г.
ФУНИЙКИ С МЛЕЧЕН КРЕМ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 пакетче амунячна сода
щипка сол
1 пакетче ванилия
3 ч.ч. брашно
за крема:
500 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
5 с.лъжици брашно
1 ванилия
10 бр. смлени ореха
100 гр. коринфлейс
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко.
При непрекъснато бъркане на тънка струйка олиото, ванилията и
амунячната сода. Накрая по малко брашно докато се получи меко
тесто.
Полученото тесто разделяме на две, разточваме на кора
с дебелина половин сантиметър. Нарязваме на ленти широки 1,5
сантиметра и увиваме около фунийките със застъпване.
Нареждаме ги във намаслена и набрашнена тава и ги
печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 мин.
Крема се прави по следния начин:
Разбъркваме си брашното в 100 мл. прясно мляко,
в отделен съд разбиваме яйцата и после ги смесваме.
Слагаме на котлона останалата част от млякото и
захарта да заври. Снемаме и с непрекъснато бъркане изсипваме
яйчената смес. Връщаме на котлона за кратко, да се посгъсти.
След като фунийките се охладят се пълнят с крем,
в който са разбъркани смлените орехи. Най-отгоре нареждаме
няколко топченца от коринфлейса.
Изисква време, но си заслужава да се направи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар