петък, 4 март 2016 г.
ТОРТА С КИВИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
6 бр. яйца
1 1/2 чаена чаша захар + 4 с.л.
1 1/2 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
600 мл. прясно мляко
1 шоколадов пудинг на д-р Йодкер
3 с.л. инстантно кафе
4 бр.киви
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата със захарта и към тях по
малко се прибавя брашното с бакпулвера. Накрая ванилията.
Разделя се в три купички.
Пече се във форма 25 см. предварително намаслена
и набрашнена. Фурната е предварително загрята. Първите 5 мин.
се пече на долен реотан, след това още 5 само на горен.
Пудинга се разтваря в 300 мл. студено мляко и се
бие първо на ниска степен , после на висока. Поставя се за 30 мин.
във фризер да се стегне и сгъсти.
В 300 мл.прясно мляко се разтварят 3 с.л. нес кафе и
3-4 супени лъжици захар, без да се загрява.
Напоява се първия блат и се маже със охладения пудинг
поставя се по същия начин втория и третия блат.
Отгоре се маже и заравнява с нож. Украсява се с кивито.
Може да се използва и друг плод.
Лесна и много вкусна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар