петък, 4 март 2016 г.

ТОРТА С КИВИ


                                                       НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                              6 бр. яйца
                                              1 1/2 чаена чаша захар + 4 с.л.
                                              1 1/2 чаена чаша брашно
                                              1 бакпулвер
                                              1 ванилия
                                              600 мл. прясно мляко
                                              1 шоколадов пудинг на д-р Йодкер
                                              3 с.л. инстантно кафе
                                              4 бр.киви

                                                        НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                               Разбиват се яйцата със захарта и към тях по
                          малко се прибавя брашното с бакпулвера. Накрая ванилията.
                                               Разделя се в три купички.
                                               Пече се във форма 25 см. предварително намаслена
                          и набрашнена. Фурната е предварително загрята. Първите 5 мин.
                          се пече на долен реотан, след това още 5 само на горен.
                                                Пудинга се разтваря в 300 мл. студено мляко и се
                          бие първо на ниска степен , после на висока. Поставя се за 30 мин.
                          във фризер да се стегне и сгъсти.
                                                В 300 мл.прясно мляко се разтварят 3 с.л. нес кафе и
                          3-4 супени лъжици захар, без да се загрява.
                                                Напоява се първия блат и се маже със охладения пудинг
                           поставя се по същия начин втория и третия блат.
                                                Отгоре се маже и заравнява с нож. Украсява се с кивито.
                           Може да се използва и друг плод.
                                                 Лесна и много вкусна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар