понеделник, 23 май 2016 г.
ДОМАШЕН КАШКАВАЛ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
5 литра краве мляко
5 пълни супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина 10 гр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Сипваме млякото в дълбока тенджера и го
слагаме на котлона. Когато заври се отдръпва от котлона.
Слагаме 5-те лъжици сол и разбъркваме. След това и
лимонената киселина. Разбъркваме и връщаме на котлона
да поври 10 минути. Бърка се, може да се намали котлона.
Снемаме и след 10 минути прецеждаме през
марля сгъната на два ката, сложена върху купа или тенджера.
Най-добре да се изважда с решетъчна лъжица върху марлята.
Вдигаме и задържаме марлята да се отцеди
кашкавала.Усукваме марлята и поставяме върху обърнато
обратно сито. Затискаме с туба пълна с вода за няколко часа.
Може за една нощ.
Отвиваме кашкавала, който вече е добил кръгла
форма и го слагаме в хладилника.
Добре е да се изчака два дни и тогава да се
консумира.
Това е всичко.
Няма нищо общо с ментето по магазините.
Опитайте и ще се убедите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар