понеделник, 23 май 2016 г.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ


                                                       НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

                                              5 литра краве мляко
                                              5 пълни супени лъжици сол
                                              1 пакетче лимонена киселина 10 гр.


                                                       НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

                                             Сипваме млякото в дълбока тенджера и го
                          слагаме на котлона. Когато заври се отдръпва от котлона.
                          Слагаме 5-те лъжици сол и разбъркваме. След това и
                          лимонената киселина. Разбъркваме и връщаме на котлона
                          да поври 10 минути. Бърка се, може да се намали котлона.
                                             Снемаме и след 10 минути прецеждаме през
                          марля сгъната на два ката, сложена върху купа или тенджера.
                          Най-добре да се изважда с решетъчна лъжица върху марлята.
                                             Вдигаме и задържаме марлята да се отцеди
                          кашкавала.Усукваме марлята и поставяме върху обърнато
                          обратно сито. Затискаме с туба пълна с вода за няколко часа.
                          Може за една нощ.
                                             Отвиваме кашкавала, който вече е добил кръгла
                          форма и го слагаме в хладилника.
                                             Добре е да се изчака два дни и тогава да се
                          консумира.
                                             Това е всичко.
                                             Няма нищо общо с ментето по магазините.
                                             Опитайте и ще се убедите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар