четвъртък, 22 ноември 2018 г.

СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ



                                                          НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
                                                1  пакетче краве масло 125 гр.                                             
                                                10 бр. сини сливи
                                                 3 с.лъжици захар
                                                 1 с.л.канела
                                                 3 яйца
                                                 2/3 ч.ч.захар
                                                 2/3 ч.ч. кисело мляко
                                                 1 кафена чашка олио
                                                 250 гр. брашно
                                                 1 бакпулвер
                                 
                                                          НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
                              
                                        Разбиваме яйцата със захарта .киселото мляко,
                       олиото и накрая брашното пресято с бакпулвера. Получава се
                       кексово тесто.
                                       Вземаме тавичка с диаметър 26 см. разстиламе кравето
                       масло, намазваме и стената на тавата. Нареждаме сините сливи
                       предварително нарязани на полумесеци и посипваме със захар и
                       канела.
                                      Върху така приготвените сливи изсипваме и кексовото
                       тесто. Заравняваме и слагаме в предварително загрята фурна на
                       180 градуса. Печем 20 мин. Проверяваме с шишче готовността.
                                      Изчакваме 10 мин. след като извадим тавата от фурната
                       и обръщаме върху подходящ поднос.
                                      Имаме си вкусен,сочен и ароматен сладкиш.
                                      Бон апети!
                                     




                                       

                                          
                                                            

                                                        

                                     

                                                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар