събота, 24 ноември 2018 г.

СМЕТАНОВА ТОРТА



                                                       НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                              4 яйца L
                                              250 гр. захар
                                              350 гр. брашно
                                              1 бакпулвер
                                              120 мл.олио
                                               400 гр. заквасена сметана             
                                               3 с.л. захар
                                               1 бурканче 125 мл.сладко от дюли
                                               200 гр.сладкарска сметана за разбиване
                                                1 пакетче кафе 3 в 1
                                                10 бр.смлени орехи


                                                         НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                               Разбиваме яйцата /моите бяха с по 2 жълтъка/
                                  със захарта. На тънка струйка добавяме олиото без да
                                  спираме разбиването. Брашното пресято с бакпулвера
                                  добавям като разбърквам без миксер.
                                               Разделям полученото количество на две .
                                  Изсипах в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър
                                   24 см. и сложих да се пече в предварително загрята
                                   фурна на 200 градуса. Пече се много бързо.
                                               Заквасената сметана подсладих с 3 с.л.захар и
                                   добавих бурканчето със сладко .
                                                Сладкарската сметана разбих до гъст крем.
                                                Оформих блатовете с ринг и поставих
                                   първия в поднос. С половината от кафето овлажних
                                   блата леко. Отгоре намазах със заквасената сметана.
                                   Поставих втория блат и отново овлажних с кафето.
                                   Намазах цялата торта със сладкарската сметана и
                                   декорирах със смени орехи.
                                                 Много добре се усеща аромата  на индрише
                                   в сладкото от дюли и  заквасената сметана се овкуси.
                                                 Тази торта е чудесен придружител и на  чай
                                   и на кафе.
                                                  Бон апети!
                                  
                                   
                                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар