събота, 24 ноември 2018 г.
СМЕТАНОВА ТОРТА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 яйца L
250 гр. захар
350 гр. брашно
1 бакпулвер
120 мл.олио
400 гр. заквасена сметана
3 с.л. захар
1 бурканче 125 мл.сладко от дюли
200 гр.сладкарска сметана за разбиване
1 пакетче кафе 3 в 1
10 бр.смлени орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата /моите бяха с по 2 жълтъка/
със захарта. На тънка струйка добавяме олиото без да
спираме разбиването. Брашното пресято с бакпулвера
добавям като разбърквам без миксер.
Разделям полученото количество на две .
Изсипах в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър
24 см. и сложих да се пече в предварително загрята
фурна на 200 градуса. Пече се много бързо.
Заквасената сметана подсладих с 3 с.л.захар и
добавих бурканчето със сладко .
Сладкарската сметана разбих до гъст крем.
Оформих блатовете с ринг и поставих
първия в поднос. С половината от кафето овлажних
блата леко. Отгоре намазах със заквасената сметана.
Поставих втория блат и отново овлажних с кафето.
Намазах цялата торта със сладкарската сметана и
декорирах със смени орехи.
Много добре се усеща аромата на индрише
в сладкото от дюли и заквасената сметана се овкуси.
Тази торта е чудесен придружител и на чай
и на кафе.
Бон апети!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар