събота, 3 ноември 2018 г.

ТОРТА С БИСКВИТИ, ДОМАШНА ЮФКА И ДОМАШЕН КРЕМ




                                                             НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                         1 пакет бисквити Роден край
                                         1 пакет домашна юфка
                                         1 ч. чаша прясно мляко
                                         2 с.л.захар
                                         10 ореха , средно смлени
                                                              за крема:
                                         1 литър прясно мляко
                                         2 яйца
                                         8 с.л. захар
                                         6 с.л. брашно
                                         кората на 1 лимон.

                                                            НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
                                         Разбиват се яйцата с 1 к. ч. от предварително свареното
                    прясно мляко, 1 с. л. захар и 6 с.л. брашно до гладка кашичка.
                                         Останалото мляко подслаждаме с 7 с.л. захар и след
                    завиране дръпваме от котлона и изсипваме яйчената смес с
                    непрекъснато разбъркване. Връщаме отново на котлона да полу-
                    чаване на необходимата гъстота . Добавяме 40 гр. краве масло и
                    кората от лимона.
                                          Слагаме половин литър вода на котлона да загрее и
                    изсипваме пакета с юфката да се посвари За около 10 мин. е
                    поела водата. Сипваме 1 ч. чаша подсладено прясно мляко и
                    отново оставяме на котлона за  5 мин., до поемане на млякото.
                                         
                                         В поднос с диаметър 24 см. поставяте ринг и подреждате
                     бисквити на дъното. Върху тях сипваме от крема и отгоре от юфката,
                     заглаждаме и така редуваме като накрая добре намазваме с крем.
                                         Поставяме тортата в хладилник за няколко часа да
                     стегне. Изваждаме ринга и измазваме отстрани и посипваме със
                     смлените орехи.
                                         Това е. От мен Бон апети!

                 
                

                                        

Няма коментари:

Публикуване на коментар