петък, 16 август 2013 г.
КАРТОФЕНИ КЮФТЕНЦА
Необходими продукти:
8 картофа
1 глава лук
1 чаена лъжичка чубрица
1 кафена лъжичка черен пипер
2 скилидки чесън
1 яйце
200 мл. олио
1 кафена чашка брашно
1 непълна чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите. Обелваме ги и ги
намачкваме с пресата.
Слагаме подправките, лука и яйцето.
Скилидките чесън накълцваме и добавяме.
Омесване добре и започваме да правим
кюфтенцата. Овалваме ги в брашно.
Слагаме олиото в тигана да се загрее
достатъчно, за да не залепват и пържим за около 4 мин.
от двете страни .
Ако не желаете да използвате чесън, може да
ги поръсите с шарена сол с лют червен пипер.
Добър апетит !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар