петък, 16 август 2013 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕНЦА




                                                      Необходими продукти:

                                     8 картофа
                                     1 глава лук
                                     1 чаена лъжичка чубрица
                                     1 кафена лъжичка черен пипер
                                     2 скилидки чесън
                                     1 яйце 
                                     200 мл. олио
                                     1 кафена чашка брашно
                                     1 непълна чаена лъжичка сол

                                                      Начин на приготвяне:

                                      Сваряваме картофите. Обелваме ги и ги
               намачкваме с пресата.
                                       Слагаме подправките, лука и яйцето.
                                       Скилидките чесън накълцваме и добавяме.
                                       Омесване добре и започваме да правим  
                кюфтенцата.  Овалваме ги в брашно.
                                        Слагаме олиото в тигана да се загрее
                достатъчно, за да не залепват  и пържим за около 4 мин.
                от двете страни .
                                         Ако не желаете да използвате чесън, може да
                ги поръсите с шарена сол с лют  червен пипер.
                                         Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар