четвъртък, 1 август 2013 г.
БИШКОТЕНА ТОРТА
Необходими продукти:
2 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 кофичка кисело мляко
70 гр. краве масло
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
10 ореха
конфитюр от круши
За крема:
700 мл. прясно мляко
5 супени лъжици брашно
8 супени лъжици захар
2 жълтъка
1/2 кора от портокал
10 гр. краве масло
За сиропа:
1 чаена чаша вода
2 супени лъжици захар
10 мл. коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме маслото,
което трябва да е меко и киселото мляко. Разбъркваме добре и
започваме да добавяме по малко от брашното, което предвари-
телно е пресято с бакпулвера. Трябва да се получи по-гъста смес
отколкото кексова, така че може да добавите и още малко брашно.
Накрая слагаме настърганата портокалова кора и отново разбър-
кваме.
Намазваме дъното на правоъгълна тавичка с
размери 20 - 30 с масло и посипваме с брашно.
Разстиламе сместа за блата равномерно и
заглаждаме. Печем в предварително загрята фурна на 180 гра-
дуса около 20 мин.
Оставяме го за 10 мин. и тогава с нож обикаляме
отстрани за да може да се отлепи и да не се счупи при обръщането.
Разрязваме го по дължината да се получат две
еднакви ленти, всяка от които нарязваме на парчета с формата
на бишкота.
Слагаме на котлона млякото със захарта да заври.
В купичка си размиваме брашното със 150 мл.
студена вода и добавяме с непрекъснато бъркане към млякото.
Оттегляме от котлона и един по един добавяме с
бъркане жълтъците. Ако не е много гъст крема връщаме за
няколко секунди на котлона.
Накрая добавяме маслото, за да не хваща коричка
крема.
Започваме да потапяме бишкотите в сиропа и
веднага намазваме с горещия крем от едната страна.
Първата я сгъваме на две и намазваме и външната
страна. Следващите ги редим като леко застъпваме една за
друга да стоят като зид. И така в кръг докато свършат.
Отгоре намазваме с останалия крем. Декорираме с
крушите и смлените орехи.
За направата й ми беше нужно време час и половина.
Заслужава си да опитате.
Желая ви успех !
Може да споделите какъв е резултата в скайп
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар