петък, 23 август 2013 г.
ПАНИРАНИ ШАЙБИ ОТ ПИПЕР
Необходими продукти:
2 зелени и 2 червени чушки
1 яйце
3 с.л. брашно
1 кафена чашка вода
1 кафена лъжичка шарена сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пипера на шайби - ширина 1 см.
Разбиваме си яйцето с щипка сол и с бъркане
наливаме 1 каф.чашка вода. Добавяме по малко от брашното
докато течността се сгъсти. Изсипваме шарената сол.
Загряваме фритюрника на най-високата степен
и пускаме шайбите първо във сместа за паниране и после в
горещото олио. Пържим по 3 мин.
Стават приятно хрупкави, но е добре да се
приготвят непосредствено преди консумиране.
Подходящи за предястие и гарнитура.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар