петък, 23 август 2013 г.

ПАНИРАНИ ШАЙБИ ОТ ПИПЕР




                                                           Необходими продукти:

                                           2 зелени и 2 червени чушки
                                           1 яйце
                                           3 с.л. брашно
                                           1 кафена чашка вода
                                           1 кафена лъжичка шарена сол

                                                            Начин на приготвяне:

                                           Нарязваме пипера на шайби - ширина 1 см.
                                           Разбиваме си яйцето с щипка сол и с бъркане
                  наливаме 1 каф.чашка вода. Добавяме по малко от брашното
                  докато течността се сгъсти. Изсипваме шарената сол.
                                            Загряваме фритюрника на най-високата степен
                  и пускаме  шайбите първо във сместа за паниране и после в
                  горещото олио. Пържим по 3 мин.
                                             Стават приятно хрупкави, но е добре да се
                  приготвят непосредствено преди консумиране.
                                              Подходящи за предястие и гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар