сряда, 17 юни 2015 г.

РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ С ИЗВАРА И МЕСО


                                                    НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                               3 бр. големи тиквички
                               2 яйца
                               1 ч.чаша прясно мляко
                               300 гр. св.плешка
                               1 ч.л. черен пипер
                               1 ч.л. сол
                               100 гр.извара
                               4 скилидки чесън
                               1/2 китка копър

                                                    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                Нарязваме тиквичките на тънки ленти и ги запичаме за
                  кратко от двете страни на скара или грил.
                                Намазваме всяка лента с извара, поръсваме със ситно
                  нарязания копър и чесън.
                                Месото нарязваме също на тънки ивички, поръсваме
                  със сол и черен пипер и слагаме в тиган с горещо олио да се
                  запържи за не повече от 2 мин. от двете страни.
                                 Така приготвените ивички месо слагаме върху изварата
                  и завиваме на руло.
                                  Разбиваме си двете яйца с малко сол и разбъркваме с
                  прясното мляко.
                                  Готовите рулца редим в намаслена тавичка и слагаме
                  1 кафена чашка гореща вода.
                                  Слагаме ги да се пекат на 200 градуса . След 5 минути
                  изливаме прясното мляко с яйцата и отново слагаме във фурната
                  докато соса се сгъсти.
                                   Приятно готвене.
                             

Няма коментари:

Публикуване на коментар