неделя, 7 юни 2015 г.

ТОРТА С ЯГОДИ И СМЕТАНА


                                              НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


                              4 яйца
                              1 1/2 ч.ч.захар
                              1 ч.ч. кисело мляко
                              1 к.ч. олио
                              1 бакпулвер
                              2 ч. ч.брашно
                              1 ч.л. хлебна сода
                              3 л. какао или /nes quik/
                              1 сметана на прах
                              600 мл. прясно мляко
                              400 гр. ягоди

                                               НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                               Разбиваме яйцата със захарта. Постепенно прибавяме олиото.
                Киселото мляко със содата, брашното с бакпулвера и бъркаме докато
                се получи  необходимата гъстота.
                               Разделяме сместа на 3 равни части , в едната изсипваме 3 с.л.
                какао. Печем в намаслена и набрашнена тавичка 22 см. на 200 градуса.
                               Пекат се мн.бързо, трябва да се внимава.
             
                                Сметаната се разбива в 200 мл.студено мляко и се прибира в
                хладилника, докато се приготвят ягодите.
                                 Ягодите изсипваме в чопър, добавяме 3 с.л. захар и 100 мл.
                студено прясно мляко. Разбиваме за минута.

                                 Блатовете се заливат с прясно мляко и се мажат първия и
                 втория с разбитите ягоди, а третия само със сметана.
                                 Украса по преценка и предпочитание.
                                 Използвайте въображението си !
                                 Бон апети !
                             
                             

Няма коментари:

Публикуване на коментар