неделя, 7 юни 2015 г.
ТОРТА С ЯГОДИ И СМЕТАНА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 к.ч. олио
1 бакпулвер
2 ч. ч.брашно
1 ч.л. хлебна сода
3 л. какао или /nes quik/
1 сметана на прах
600 мл. прясно мляко
400 гр. ягоди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със захарта. Постепенно прибавяме олиото.
Киселото мляко със содата, брашното с бакпулвера и бъркаме докато
се получи необходимата гъстота.
Разделяме сместа на 3 равни части , в едната изсипваме 3 с.л.
какао. Печем в намаслена и набрашнена тавичка 22 см. на 200 градуса.
Пекат се мн.бързо, трябва да се внимава.
Сметаната се разбива в 200 мл.студено мляко и се прибира в
хладилника, докато се приготвят ягодите.
Ягодите изсипваме в чопър, добавяме 3 с.л. захар и 100 мл.
студено прясно мляко. Разбиваме за минута.
Блатовете се заливат с прясно мляко и се мажат първия и
втория с разбитите ягоди, а третия само със сметана.
Украса по преценка и предпочитание.
Използвайте въображението си !
Бон апети !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар