понеделник, 22 юни 2015 г.

ЧЕРЕН ДРОБ НА ФУРНА СЪС ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПШЕНИЦА С ОРЕХИ



                                                    НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                      200 гр. грухана пшеница
                                      100 гр.натрошени орехи
                                      2 червени чушки
                                      2 зелени чушки
                                      1 средна глава лук
                                      1/4 лимон
                                      1 чаена лъжичка чубрица
                                      1 кафена лъжичка черен пипер
                                      1 чаена лъжичка сол
                                      1 щипка копър

                                                 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                     Измиваме и нарязваме на парченца черния дроб и го
                 слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна в тава,
                 покрита с олио.
                                     Печем 30 мин. като разбъркваме няколко пъти. Малко
                 преди да извадим тавата, поръсваме с чубрица и черен пипер.
                                     Пипера и лука нарязваме на ленти и задушаваме
                 в олио за около 15 мин. По-късно добавяме сол на вкус.
                                     Пшеницата е измита и сварена във вода с малко сол.
                 Отцеждаме я добавяме към нея натрошените орехи я и овкусяваме със
                 олиото от зеленчуците, лимоновия сок.
                                     Следва аранжиране на чинията. Всеки по свой начин.
                                     Приятно готвене!
                                     Бон апети !
               
               

Няма коментари:

Публикуване на коментар