понеделник, 22 юни 2015 г.
ЧЕРЕН ДРОБ НА ФУРНА СЪС ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПШЕНИЦА С ОРЕХИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
200 гр. грухана пшеница
100 гр.натрошени орехи
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 средна глава лук
1/4 лимон
1 чаена лъжичка чубрица
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сол
1 щипка копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме и нарязваме на парченца черния дроб и го
слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна в тава,
покрита с олио.
Печем 30 мин. като разбъркваме няколко пъти. Малко
преди да извадим тавата, поръсваме с чубрица и черен пипер.
Пипера и лука нарязваме на ленти и задушаваме
в олио за около 15 мин. По-късно добавяме сол на вкус.
Пшеницата е измита и сварена във вода с малко сол.
Отцеждаме я добавяме към нея натрошените орехи я и овкусяваме със
олиото от зеленчуците, лимоновия сок.
Следва аранжиране на чинията. Всеки по свой начин.
Приятно готвене!
Бон апети !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар