сряда, 21 октомври 2015 г.
БУХТИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 кафена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сода за хляб
600 гр. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното пресяваме в голяма купа и правим
кладенче. Изсипваме млякото и в него содата. Разбърква-
ме и добавяме захарта, солта и яйцата. Бърка се и посте-
пенно се добавя от брашното. Когато се сгъсти се започваме
месене с ръце.
Оставяме за 15 мин. и тогава разточваме на тънък
слой около 6-7 мл. Режем на ромбоиди и се пържим в добре
сгорещено олио.
Желателно е да бъдат нарязани всички бухтички,
защото се пържат изключително бързо и трябва да се
обръщат да не загорят.
Страхотна закуска са. Много сполучливи.\
Бон апети !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар