сряда, 21 октомври 2015 г.

БУХТИ


                                                      НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

                                                1 кофичка кисело мляко
                                                2 яйца
                                                1 кафена лъжичка сол
                                                1 чаена лъжичка захар
                                                1 чаена лъжичка сода за хляб
                                                600 гр. брашно

                                                        НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

                                     Брашното  пресяваме  в голяма купа и правим
                       кладенче. Изсипваме млякото и в него содата. Разбърква-
                       ме и добавяме захарта, солта и яйцата. Бърка се и посте-
                       пенно се добавя от брашното. Когато се сгъсти се започваме     
                       месене с ръце.
                                     Оставяме  за 15 мин. и тогава  разточваме на тънък
                       слой около 6-7 мл. Режем  на ромбоиди и се пържим в добре
                       сгорещено олио.
                                     Желателно е да бъдат нарязани всички бухтички,
                       защото се пържат изключително бързо и трябва да се
                       обръщат да не загорят.
                                     Страхотна закуска са. Много сполучливи.\
                                     Бон апети !

Няма коментари:

Публикуване на коментар