четвъртък, 13 декември 2012 г.

КЕКС СЪС НЕС АРОМАТ







                                                 Необходими продукти:

                                    5 яйца
                                    1 чаена чаша захар
                                    1 кафена чашка олио
                                    2 чаени лъжички нес кафе
                                    1 кафена лъжичка канела
                                    1 чаена чаша счукани орехи
                                    1 бакпулвер
                                    1 1/2 чаена чаша брашно
                                    1/2 нишесте шоколад
                                    3 супени лъжици мармалад от сливи/може и друг

                                              Начин на приготвяне:

                                    Разбиваме си яйцата и захарта до побеляване. Добавяме
                 на тънка струйка олиото и продължаваме да разбиваме докато се
                 поеме. Започваме да добавяме от брашното, в което е пресят бакпулвера
                 или добре разбъркан.
                                    След това половината смес отделяме в друг съд и към нея
                 започваме да добавяме кафето, канелата, нишестето и накрая мармалада.
                 Бъркаме докато сместа стане еднородна.
                                     В другата част от сместа добавяме само орехите.
                                     Загряваме си фурната на 220 градуса.
                                     Намасляваме си формичката и поръсваме с брашно.
                 Изсипваме част от бялата смес и отгоре от кафявата и редуваме така
                 докато свърши.
                                     Слагаме формичката във фурната и след като сместа се
                 надигне поръсваме отгоре в средата по цялата дължина захар,като тънка
                 лента, която спомага изпичането на вътрешността на кекса.
                                      След 20 мин. кекса е запечен. Покриваме го отгоре
                 с фолио и намаляваме фурната на 180 градуса. Проверяваме с дървено
                 шишче в дълбочина да не остане суров отвътре. Ако е нужно го  оста-
                 вяме за още 10 мин.до пълно изпичане.
                                       Още топъл го поръсваме с пудра захар.
                                       Може да използвате и по-атрактивна формичка, особено
                 за предстоящите празници.
                                       Да Ви е вкусно!
                

Няма коментари:

Публикуване на коментар