понеделник, 17 декември 2012 г.
П И Т К А
Необходими продукти:
1 кг. брашно
1 кубче мая
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
300 мл. вода
100 мл. прясно мляко
200 гр.кашкавал
200 гр.сирене
20 мл.олио
50 гр.краве масло
3 яйца
Начин на приготвяне:
Слагаме кубчето мая в 200 мл. хладка вода с
1 чаена лъжичка захар и оставяме за 5 мин. да се отпусне.
Вземаме 1 чаена чаша от брашното и замесваме
рядка каша с разтворената мая. Оставяме да шупне за 15 мин.
В тавичка поставяме пресятото брашно, правим
си кладенче и изсипваме втасалата мая. Замесваме тесто с
кафена чашка прясно мляко и още толкова вода. Отново го
оставяме да втаса и после с малко брашно разделяме на 2 и
с помоща на олио и точилка разточваме правоъгълник.
Поръсваме с настърган кашкавал и натрошено
сирене, като го разпределяме по равно за двата правоъгълника.
Навиваме на руло и режем на шайби с дебелина 6 см.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, като ги обръщаме с плън-
ката нагоре.Слагаме по малко масло между парчетата за да не
се слепват.
Оставяме тавата на топло за 30 мин.
Намазваме с разбитите яйца и слагаме да се изпече
в загрята фурна на 220 градуса за около 40 мин.
След като я извадим надигаме с подходяща щпатула
от едната страна да диша и да не се овлажни.
Това е всичко.
Тайната е в търпението. Успех!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар