вторник, 11 декември 2012 г.
РУЛО НЕТИ
Необходими продукти за 4 порции:
500 гр. кайма смес 60/40
1 малка глава лук
1 морков
1 маринована пиперка
4-5 яйца в зависимост от размера
1 кафена лъжичка черен пипер
2 чаени лъжички чубрица
100 гр. кашкавал
50 мл.олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука, морковите и пиперката
на дребни квадратчета.
Омесваме си каймата с лука, черния пипер и чубрицата.
Намасляваме си ръцете и на подходяща дъска или поднос
разтиламе каймата във форма на правоъгълник, така че по дължината
да се съберат яйцата.
След това посипваме с нарязаните зеленчуци и нареждаме
яйцата. Завиваме каймата да ги покрие и оформяме с ръце рулото.
Включваме фурната на 200 градуса и изчакваме да загрее.
В намаслена тавичка преместваме рулото и го слагаме за 5 минути да
се стегне каймата. След това наливаме 150 мл. топла вода с щипка
сол в тавата и печем 30 мин.
Изваждаме тавата и поставяме кашкавала, който трябва
да бъде на тънки правоъгълници и да покрие отгоре цялото руло.
Оставяме го за 5 мин. да се разстеле и вдигаме тавата на средата
на фурната само на горен реотан да получи със златист цвят.
Това е, приятно готвене и бон апети!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар