вторник, 11 декември 2012 г.

РУЛО НЕТИ





                                     Необходими продукти за 4 порции:

                              500 гр. кайма смес 60/40
                              1 малка глава лук
                              1 морков
                              1 маринована пиперка
                              4-5 яйца в зависимост от размера
                              1 кафена лъжичка черен пипер
                              2 чаени лъжички чубрица
                              100 гр. кашкавал
                              50 мл.олио

                                    Начин на приготвяне:

                              Нарязваме ситно лука, морковите  и пиперката
              на дребни квадратчета.
                              Омесваме си каймата с лука, черния пипер и чубрицата.
                              Намасляваме си ръцете и на подходяща дъска или поднос
              разтиламе каймата във форма на правоъгълник, така че по дължината
              да се съберат яйцата.
                              След това посипваме с нарязаните зеленчуци и нареждаме
              яйцата. Завиваме каймата да ги покрие и оформяме с ръце рулото.
                              Включваме фурната на 200 градуса и изчакваме да загрее.
              В намаслена тавичка преместваме рулото и го слагаме за 5 минути да
              се стегне каймата. След това наливаме 150 мл. топла вода с щипка
              сол в тавата и печем 30 мин.
                             Изваждаме тавата и поставяме кашкавала, който трябва
              да бъде на тънки правоъгълници и да покрие отгоре цялото руло.
              Оставяме го за 5 мин. да се разстеле и вдигаме тавата на средата
              на фурната само на горен реотан да получи със златист цвят.
                             Това е, приятно готвене и бон апети!
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар