сряда, 10 април 2013 г.
ПЪРЖЕНО БУФАЛО
Необходими продукти:
4 бр. риба по 300 гр.всяка
50 гр. царевично брашно
1 чаена лъжичка дивисил
1 кафена лъжичка риган
1 чаена лъжичка сол
100 мл. олио
за гарнитурата:
1 пакет 400 гр.замразени зеленчуци
/грах, моркови и царевица/
4-5 средно големи картофа
1 трапезна майонеза Краси - 200 гр.
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата и я разрязваме
по гръбнака на две половини. Посоляваме.
Размесваме си царевичното брашно
с дивисила и ригана. Овалваме парчетата от двете
страни и пържим в силно загрято олио.
Образува се хрупкава коричка и
и приятен аромат.
За гарнитурата:
Изсипваме замразените зеленчуци в
тенджерка и ги изплакваме с хладка вода. Заливаме
с малко подсолена вода на нивото на зеленчуците
и слагаме на котлона да поврат 5 мин. Отцеждаме
и оставяме да се охладят.
Картофите сваряваме цели в подсолена
вода и след като се охладят белим и режем на кубчета.
В голяма купа смесваме картофите и
зеленчуците, добавяме майонезата и леко объркваме
всичко. Ако е необходимо добавяме лимонов сок и сол.
Пълним в намаслена чашка за крем
карамел гарнитурата и обръщаме за по-лесно сервиране.
Гарнираме с резенче лимон.
Препоръчвам Ви една чаша вино.
Ако обаче решите да е бира, няма да ви
стигне рибата, ха, ха.
Приятно готвене !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар