сряда, 10 април 2013 г.

ПЪРЖЕНО БУФАЛО




                                                        Необходими продукти:

                                            4 бр. риба по 300 гр.всяка
                                            50 гр. царевично брашно
                                            1 чаена лъжичка дивисил
                                            1 кафена лъжичка риган
                                            1 чаена лъжичка сол
                                            100 мл. олио

                                                        за гарнитурата:
                                            1 пакет 400 гр.замразени зеленчуци
                                                /грах, моркови и царевица/
                                            4-5 средно големи картофа
                                            1  трапезна майонеза Краси - 200 гр.

                                                          Начин на приготвяне:

                                             Изчистваме рибата и я разрязваме
                     по гръбнака на две половини. Посоляваме.
                                              Размесваме си царевичното брашно
                     с дивисила и ригана. Овалваме парчетата от двете
                     страни и пържим в силно загрято олио.
                                              Образува се хрупкава коричка и
                     и приятен аромат.
                                                          
                                                           За гарнитурата:
                                              Изсипваме замразените зеленчуци в
                     тенджерка и ги изплакваме с хладка вода. Заливаме
                     с малко  подсолена вода на нивото на зеленчуците
                     и слагаме на  котлона  да поврат 5 мин. Отцеждаме
                     и оставяме да се охладят.
                                               Картофите сваряваме цели в подсолена
                     вода и след като се охладят белим и режем на кубчета.
                                                В голяма купа смесваме картофите и
                     зеленчуците, добавяме майонезата и леко объркваме
                     всичко. Ако е необходимо  добавяме лимонов сок и сол.
                                                Пълним в намаслена чашка за крем
                     карамел гарнитурата и обръщаме за по-лесно сервиране.
                                                Гарнираме с резенче лимон.
                                                Препоръчвам Ви една чаша вино.
                                                Ако обаче решите да е бира, няма да ви
                     стигне рибата, ха, ха.
                                                 Приятно готвене !
                                             

Няма коментари:

Публикуване на коментар