сряда, 3 април 2013 г.

ПЪЛНЕНА ТАРАНКА


                                                   Необходими продукти:

                                         4 бр. риба Таранка /Буфало/
                                         1 кафена чашка ориз
                                         1 кафена чашка смлени орехи
                                         1 кафена лъжичка дивесил
                                         1 кафена лъжичка черен пипер
                                         1 чаена лъжичка червен пипер
                                         1 чаена лъжичка сол
                                         1/4 глава лук
                                         1 скилидка чесън
                                         1/2 лимон

                                                     Начин на приготвяне:

                                          Осоляваме леко почистената риба. Загряваме
                     тавичка с 20 мл. олио на 220 градуса. Поставяме рибата
                     за около 5 мин. от едната и другата страна. Изваждаме от
                     фурната.
                                          Слагаме тенджерка с 30 мл. олио да се загрее
                    на  котлона и запържваме ориза, лука и чесъна. Добавяме
                    подправките и заливаме с 3 кафени чашки топла вода. Сол
                    на вкус, тъй като рибата е солена. Оставяме докато поеме
                    водата.
                                          Сваляме от котлона и пълним внимателно рибата.
                    Връщаме тавата във фурната като доливаме мазнина върху
                    рибата и 1 чаена чаша топла вода. Печем докато водата изври,
                    като обръщаме рибата няколко пъти. Накрая вдигаме на скарата
                    и печем 5 мин. на горен реотан.
                                           След сервиране поливаме с лимонов сок.
                                           Приятно готвене !
                                            

Няма коментари:

Публикуване на коментар