сряда, 3 април 2013 г.
ПЪЛНЕНА ТАРАНКА
Необходими продукти:
4 бр. риба Таранка /Буфало/
1 кафена чашка ориз
1 кафена чашка смлени орехи
1 кафена лъжичка дивесил
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка сол
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Осоляваме леко почистената риба. Загряваме
тавичка с 20 мл. олио на 220 градуса. Поставяме рибата
за около 5 мин. от едната и другата страна. Изваждаме от
фурната.
Слагаме тенджерка с 30 мл. олио да се загрее
на котлона и запържваме ориза, лука и чесъна. Добавяме
подправките и заливаме с 3 кафени чашки топла вода. Сол
на вкус, тъй като рибата е солена. Оставяме докато поеме
водата.
Сваляме от котлона и пълним внимателно рибата.
Връщаме тавата във фурната като доливаме мазнина върху
рибата и 1 чаена чаша топла вода. Печем докато водата изври,
като обръщаме рибата няколко пъти. Накрая вдигаме на скарата
и печем 5 мин. на горен реотан.
След сервиране поливаме с лимонов сок.
Приятно готвене !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар