понеделник, 15 април 2013 г.
ПШЕНИЦА С ГНЕЗДА ОТ ЛАПАТ
Необходими продукти:
250 гр. грухана пшеница
250 гр. лапат /лабада/
6 яйца
2 супени лъжици маргарин
30 мл. олио
1 стръг чесън
1/4 глава лук
1 кафена лъжичка копър
1 кафена лъжичка кориандър
1 кафена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре пшеницата и я залейте
с 1 литър студена вода. Варете 30 мин. След това я
Оставете захлюпена да поеме водата.
Измийте и нарежете лапата.
Сложете малка тавичка в загрята фурна
с 2 супени лъжици маргарин и нарязания лапат да
се задушат за 5 мин. като разбърквате докато си
промени цвета.
В по-голяма тава изсипете 30 мл. олио и
го загрейте във фурната на 200 градуса. Изсипете
пшеницата. Сложете всички подправки и наситнения
лук и чесън. Разбъркайте и оставете да се запържи.
Долейте 150 мл. вода. Разпределете лапата отгоре като
оформите кладенчета. Във всяко счупете по 1 яйце.
Сложете тавата във фурната и печете докато
се поеме течноста. Поръсете с червен пипер и копър
яйцата и вдигнете за няколко минутки тавата на скарата
да побелеят леко.
Лесно, вкусно и здравословно!
Опитайте !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар