понеделник, 15 април 2013 г.

ПШЕНИЦА С ГНЕЗДА ОТ ЛАПАТ




                                                         Необходими продукти:

                                             250 гр. грухана пшеница
                                             250 гр. лапат /лабада/
                                             6 яйца
                                             2 супени лъжици маргарин
                                             30 мл. олио
                                             1 стръг чесън
                                             1/4 глава лук
                                             1 кафена лъжичка копър
                                             1 кафена лъжичка кориандър
                                             1 кафена лъжичка черен пипер
                                             1 супена лъжица червен пипер
                                             1 чаена лъжичка сол

                                                            Начин на приготвяне:

                                              Измийте добре пшеницата и я залейте
                      с 1 литър студена вода. Варете 30 мин. След това я
                      Оставете захлюпена да поеме водата.
                                              Измийте и нарежете лапата.
                                              Сложете  малка тавичка в загрята фурна
                      с 2 супени лъжици  маргарин и нарязания лапат да
                      се задушат за 5 мин. като разбърквате докато си
                      промени цвета.
                                              В по-голяма тава изсипете 30 мл. олио и
                       го загрейте във фурната на 200 градуса. Изсипете
                       пшеницата. Сложете всички подправки и наситнения
                       лук и чесън.  Разбъркайте и оставете да се запържи.
                       Долейте 150  мл. вода. Разпределете лапата отгоре като
                       оформите кладенчета. Във всяко счупете по 1 яйце.
                                              Сложете тавата във фурната и печете докато
                       се поеме течноста.  Поръсете с червен пипер и копър
                        яйцата и вдигнете за няколко минутки тавата на скарата
                        да побелеят леко.
                                               Лесно, вкусно и здравословно!
                                               Опитайте !

Няма коментари:

Публикуване на коментар