понеделник, 8 април 2013 г.

ЯХНИЯ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА




                                                        Необходими продукти:

                                                8 бр. пилешки бутчета
                                                2 - 3 моркова
                                                1/2 стръг праз
                                                1 буркан стерилизирани домати
                                                1 бебешко бурканче консерва
                                                    /моркови, пипер и домате/
                                                2 супени лъжици лютеница
                                                1 супена лъжица подправка за пиле
                                                1 чаена лъжичка черен пипер
                                                1 чаена лъжичка чубрица
                                                1 чаена лъжичка червен пипер
                                                4 - 5 супени лъжици маргарин

                                                          Начин на приготвяне:

                                                 Загряваме си фурната  на 220 градуса.
                       Намазваме  тавичка с маргарин и нареждаме бутчетата.
                       Слагаме ги да се запекат за по 5 минути от двете страни.
                                                  Загряваме си 4 лъжици маргарин в тиган
                       на котлона и изсипваме нарязания праз и двата моркова.
                       Изпържваме ги, добавяме консервата, пасираме доматите
                       и накрая лютеницата и подправките. Сол на вкус.
                                                   Изсипваме запържените зеленчуци в тавата
                       с бутчетата. Доливаме 500 мл. топла вода и оставяме да се
                       пече. След 15 мин. обръщаме бутчетата. И така докато
                       се сварят напълно.
                                                    Размиваме си 3 супени лъжици брашно с
                        малко вода да стане на радка кашичка и изсипваме за да
                        се сгъсти яхнията. Ако доматите са леко кисели се добавя
                        щипка захар.
                                                 
               

Няма коментари:

Публикуване на коментар