понеделник, 8 април 2013 г.
ЯХНИЯ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА
Необходими продукти:
8 бр. пилешки бутчета
2 - 3 моркова
1/2 стръг праз
1 буркан стерилизирани домати
1 бебешко бурканче консерва
/моркови, пипер и домате/
2 супени лъжици лютеница
1 супена лъжица подправка за пиле
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
4 - 5 супени лъжици маргарин
Начин на приготвяне:
Загряваме си фурната на 220 градуса.
Намазваме тавичка с маргарин и нареждаме бутчетата.
Слагаме ги да се запекат за по 5 минути от двете страни.
Загряваме си 4 лъжици маргарин в тиган
на котлона и изсипваме нарязания праз и двата моркова.
Изпържваме ги, добавяме консервата, пасираме доматите
и накрая лютеницата и подправките. Сол на вкус.
Изсипваме запържените зеленчуци в тавата
с бутчетата. Доливаме 500 мл. топла вода и оставяме да се
пече. След 15 мин. обръщаме бутчетата. И така докато
се сварят напълно.
Размиваме си 3 супени лъжици брашно с
малко вода да стане на радка кашичка и изсипваме за да
се сгъсти яхнията. Ако доматите са леко кисели се добавя
щипка захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар