понеделник, 1 юли 2013 г.
ПЪЛНЕН ПИПЕР ВЪРХУ ТИКВИЧКИ
Необходими продукти:
1 кг. пипер
1 чаша ориз
1 глава лук
60 мл.олио
1 домат
1 морков
1/2 кг. кайма смес
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
2 тиквички
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме си лука на ситно и го слагаме в тиган
със загрято олио заедно с ориза да се запържи.
Добавяме подправките, разбъркваме и изсипваме
настъргания домат и морков. Заливаме с 500 мл. вода и оставяме
да ври 15 мин.
Пипера изчистваме от семето и разрязваме на
две половини да се получат цилиндри .
Радим нарязани на шайби тиквички върху
намаслена тавичка и върху всяка слагаме по един цилиндър от
пипера и започваме да ги пълним.
Наливаме 1 чаена чаша вода и оставяме да се
пекат на 220 градуса.
След като се запекат и течността изври ги
заливаме с разбитите яйца и кисело мляко, добавяме сол на вкус.
Оставяме за още 10 мин докато заливката
се стегне.
Омесваме каймата с черен пипер ,чубрица и
лук и разделяме на 8 топки. От всяка оформяме тънък шницел.
Поставяме ги върху загрята скара и печем по
7 минути от двете страни.
Сервираме ги топли, като върху всеки шницел
поставяме по 1 цилиндър с тиквичка.
Става изключително вкусно.
ОПИТАЙТЕ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар