понеделник, 1 юли 2013 г.

ПЪЛНЕН ПИПЕР ВЪРХУ ТИКВИЧКИ




                                                          Необходими продукти:

                                             1 кг. пипер
                                             1 чаша ориз
                                             1 глава лук
                                             60 мл.олио
                                             1 домат
                                             1 морков
                                             1/2 кг. кайма смес
                                             2 яйца
                                             1 чаена чаша кисело мляко
                                             2 тиквички
                                             1 кафена лъжичка черен  пипер
                                             1 чаена лъжичка чубрица
                                             1 чаена лъжичка червен пипер
                                             сол на вкус

                                                             Начин на приготвяне:

                                               Нарязваме си лука на ситно и го слагаме в тиган
                     със загрято олио заедно с ориза да се запържи.
                                               Добавяме подправките, разбъркваме и изсипваме
                     настъргания домат и морков. Заливаме с 500 мл. вода и оставяме
                     да ври 15 мин.
                                                Пипера изчистваме от семето и разрязваме на
                     две половини да се получат цилиндри .
                                                 Радим нарязани на шайби тиквички върху
                     намаслена тавичка и върху всяка слагаме по един цилиндър от
                     пипера и започваме да ги пълним.
                                                 Наливаме 1 чаена чаша вода и оставяме да се
                     пекат на 220 градуса.
                                                 След като се запекат и течността изври ги
                     заливаме с разбитите яйца и кисело мляко, добавяме сол на вкус.
                                                 Оставяме за още 10 мин докато заливката
                     се стегне.
                                                 Омесваме каймата с черен пипер ,чубрица и
                     лук и разделяме на 8 топки. От всяка оформяме тънък шницел.
                                                 Поставяме ги върху загрята скара и печем по
                     7 минути от двете страни.
                                                  Сервираме ги топли, като върху всеки шницел
                     поставяме по 1 цилиндър с тиквичка.
                                                  Става изключително вкусно.
                                                  ОПИТАЙТЕ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ !


                                              

                                    

Няма коментари:

Публикуване на коментар