вторник, 2 юли 2013 г.
КАРАМЕЛ С КАЙСИЯ
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
18 супени лъжици захар
6 яйца
2 пакетчета ванилия
4 кайсии
Начин на приготвяне:
Сваряваме си прясното мляко и го оставяме
да се охлади. Разбиваме яйцата и 12 лъжици захар. С
непрекъснато бъркане прибавяме прясното мляко,в
което сме сложили двете ванилии.
Слагаме в малък съд на котлона 6 супени
лъжици захар да се карамелизират и бързо сипваме
в купичките или в чашки от него.
Разделяме кайсиите на половинки и слагаме
във всяка чашка по 1 парченце с вдлъбнатата част
надолу.
Наливаме млякото отгоре и нареждаме
пълните чашки в тавичка, в която наливаме вода и
слагаме във фурната на 220 градуса да се пече..
След 5 мин. намаляваме температурата, защото
водата не трябва да завира. След още 10 мин. когато
започне да се получава лек загар, проверяваме със
шишче или клечка за зъби дали се е стегнал карамела.
Пет минути след като го извадим от фурната
оставяме чашките на хладно и обикаляме с нож по
ръба на всяка да се отлепи карамела .
Обръщаме ги в подходяща чинийка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар