вторник, 2 юли 2013 г.

КАРАМЕЛ С КАЙСИЯ



                                                           Необходими продукти:

                                 1 литър прясно мляко
                                 18 супени лъжици захар
                                 6 яйца
                                 2 пакетчета ванилия
                                 4 кайсии

                                                           Начин на приготвяне:
                               
                                  Сваряваме си прясното мляко и го оставяме
                да се охлади. Разбиваме яйцата и 12 лъжици захар. С
                непрекъснато бъркане прибавяме прясното мляко,в
                което сме сложили двете ванилии.
                                  Слагаме в малък съд на котлона 6 супени
                 лъжици захар да се карамелизират и бързо сипваме
                 в купичките или в чашки от него.
                                   Разделяме кайсиите на половинки и слагаме
                  във всяка чашка по 1 парченце с вдлъбнатата част
                  надолу.
                                   Наливаме млякото отгоре и нареждаме
                  пълните чашки в тавичка, в която наливаме вода и
                  слагаме във фурната на 220 градуса да се пече..
                  След 5 мин. намаляваме температурата, защото
                  водата не трябва да завира. След още 10 мин. когато
                  започне да се получава лек загар, проверяваме със
                  шишче или клечка за зъби дали се е стегнал карамела.
                                   Пет минути след като го извадим от фурната
                  оставяме чашките на хладно и обикаляме с нож по
                  ръба на всяка да се отлепи карамела .
                                    Обръщаме ги в подходяща чинийка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар