вторник, 16 юли 2013 г.

ШИШЧЕТА ОТ ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ




                                                      Необходими продукти:

                    1 бр. морено
                    1 бр. тиквичка
                    2 бр. морков
                    6-7 бр. картофи
                    300 гр. пилешко месо
                    50 мл. олио
                    1 кафена лъжичка черен пипер
                    1 кафена лъжичка сол
                    1 яйце
                    1 чаша кисело мляко
                    2-3 стръка магданоз

                                 Начин на приготвяне:

                    Нарязваме морковите и картофите на
         шайби, а мореното и тиквичката на още две.
                    Пилешкото месо на парчета с големина
         колкото картофите.
                    Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
                    Вземаме шишчето и редим в следната
         последователност: морено, тиквичка, морков,
         картоф и месо.
                    Така готовите шишчета поставяме 
         легнали в намаслена тавичка.
                     Поставяме тавата в предварително загрята
         фурна на 220 градуса. Обръщаме шишчета след
          5 мин. и от другата страна.
                     Доливаме 1 чаена чаша топла вода и 
          оставяме да се задушат.
                     След като водата изври заливаме с разби-
          тото яйце и чаша мляко. Сол на вкус.
                      След 5 мин. вдигаме тавата на скарата и
          оставяме само на горен реотан да се запекат.
                      Изключително вкусно!
                      Опитайте !

        
                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар