сряда, 24 юли 2013 г.
ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН /МОРЕНО/
Необходими продукти:
6 бр. морено
1 -2 моркова
2 -3 картофа
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка копър
30 гр. олио
щипка черен пипер
1 кафена лъжичка сол
1 яйце
100 гр. сирене
Начин на приготвяне:
Изчистваме мореното от дръжките и издълбаваме
внимателно и равномерно.
За плънката:
Настъргваме картофите, морковите и лука на едрото
ренде.
Загряваме олио в тигана и поставяме зеленчуците за
3 мин. като ги разбъркваме да не залепнат. Добавяме кафена
чашка вода и захлюпваме с капак да се задушат.
След като течността изври добавяме копър и ситно
нарязан чесън.
Пълним мореното, но не догоре, за да остане място
за заливката.
Нареждаме ги в тавичка, заливаме ги до половината
с топла вода и оставяме във фурната за около половин час.
След като мореното е омекнало следва да ги залеем с
разбито яйце и сирене.
Вдигаме тавата на решетката и оставяме само на
горен реотан да се получи загар.
Това е всичко, приятно готвене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар