сряда, 24 юли 2013 г.

ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН /МОРЕНО/



                                                   Необходими продукти:

                                 6 бр. морено
                                 1 -2 моркова
                                 2 -3 картофа
                                 1/2 глава лук
                                 2  скилидки чесън
                                 2 стръка копър

                                 30 гр. олио
                                 щипка черен пипер
                                 1 кафена лъжичка сол
                                 1 яйце
                                 100 гр. сирене

                                                   Начин на приготвяне:

                                 Изчистваме мореното от дръжките и издълбаваме
              внимателно и равномерно.

                                  За плънката:
                                  Настъргваме  картофите, морковите и лука на едрото
               ренде.
                                  Загряваме олио в тигана и поставяме зеленчуците за
               3 мин. като ги разбъркваме да не залепнат. Добавяме кафена
               чашка вода и захлюпваме с капак да се задушат.
                                   След като течността изври добавяме копър и ситно
               нарязан чесън.
                                    Пълним мореното, но не догоре, за да остане място
               за заливката.
                                    Нареждаме ги в тавичка, заливаме ги до половината
               с топла вода и оставяме във фурната за около половин час.
                                    След като мореното е омекнало следва да ги залеем с
               разбито яйце и сирене.
                                     Вдигаме тавата на решетката и оставяме само на
               горен реотан да се получи загар.
                                      Това е всичко, приятно готвене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар