четвъртък, 29 ноември 2012 г.
ПРЕДЯСТИЕ ОТ ПИПЕР И ГРАХ
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг. пипер
400 гр. грах
1 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка риган
1 кафена лъжичка джоджен
100 мл. олио
2-3 лъжици царевичен гриз или галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме пипера на съвсем ситно, може
да използвате уред за улеснение.
Граха за предпочитане от стерилизирания да се
пасира или намачка добре.Замразения предварително се вари.
Смесваме двата продукта и слагаме подправките,
объркваме добре като добавяме от царевичния гриз така, че
да се попие влагата и да може да се меси.
Вземаме една супена лъжица и загребваме от
сместа и с ръка притискаме да приеме формата и нареждаме
в съд. Правим цялото количество предварително, защото се
пържат бързо и изискват наблюдение.
Слагаме си олиото в тигана, изчакваме да се
загрее добре и чак тогава пускаме от формичките докато се
покрие дъното. Пържат се по 2-3 минути от двете страни до
златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар