събота, 30 март 2013 г.
ВЕЛИКДЕНСКО ЯСТИЕ
Необходими продукти:
500 гр. телешка кайма
250 гр. свинска кайма
4 яйца
2 кисели краставички
1 камби от туршия
1 чаена лъжичка черен пипер
2 супени лъжици чубрица
1 глава лук /средно голяма/
1 морков
Начин на приготвяне:
Смесваме си каймата и добавяме ситно
нарязания лук. Размесваме добре и подправките.
Сваряваме яйцата и след като ги избелим
започваме с помоща на клечка за зъби да закрепваме
ивичка от камбето за шапчица. Правим си леки отворчета
с нож за да се задържат по-лесно зърната черен пипер и
част от морков за човка. Отрязваме леко яйцето отдолу
за да може да стои.
Разделяме каймата на 4 топки и оформя-
ме кръг в който поставяме яйцето и пред него 1/4 от
кисела краставичка. Обграждаме го с каймата и намазваме
с олио. Потапяме в царевичен гриз долната част на каймата
и поставяме в намаслена тавичка.
Фурната трябва да бъде загрята на 250 гра-
дуса, за да не се разпадне формата.
След 10 мин. когато леко се е запекла каймата
намазваме отново с олио, а в тавичката наливаме 30 мл. вино
и 50 вода. печем 20 мин.
Ястието е готово когато течността се изпари.
Препоръчвам Ви го за празника.
Зарадвайте децата !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар