събота, 30 март 2013 г.

ВЕЛИКДЕНСКО ЯСТИЕ




                                                        Необходими продукти:
                                            500 гр. телешка кайма
                                            250 гр. свинска кайма
                                            4 яйца
                                            2 кисели краставички
                                            1 камби от туршия
                                            1 чаена лъжичка черен пипер
                                            2 супени лъжици чубрица
                                            1 глава лук /средно голяма/
                                            1 морков

                                                         Начин на приготвяне:

                                             Смесваме си каймата и добавяме ситно
               нарязания лук. Размесваме добре и подправките.
                                             Сваряваме яйцата и след като ги избелим
               започваме с помоща на клечка за зъби да закрепваме
               ивичка от камбето за шапчица. Правим си леки отворчета
               с нож за да се задържат по-лесно зърната  черен пипер и
               част от морков за човка. Отрязваме леко яйцето отдолу
               за да може да стои.
                                             Разделяме каймата на 4 топки и оформя-
               ме кръг в който поставяме яйцето и пред него 1/4 от
               кисела краставичка. Обграждаме го с каймата и намазваме
               с олио. Потапяме в царевичен гриз долната част на каймата
               и поставяме в намаслена тавичка.
                                             Фурната трябва да бъде загрята на 250 гра-
               дуса, за да не се разпадне формата.
                                             След 10 мин. когато леко се е запекла каймата
                намазваме отново с олио, а в тавичката наливаме 30 мл. вино
                и 50 вода. печем 20 мин.
                                              Ястието е готово когато течността се изпари.
                                              Препоръчвам Ви го за празника.
                                              Зарадвайте децата !

Няма коментари:

Публикуване на коментар