петък, 11 януари 2013 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ





                                                Необходими продукти:

                                         6 средно големи картофа
                                         1 яйце
                                         100 гр.сирене
                                         50 гр. кашкавал
                                         1 кафена лъжичка черен пипер
                                         1 кафена лъжичка копър
                                         1 кафена лъжичка сол
                                         1 кафена лъжичка шарена сол
                                         1 чаена чаша вода
                                         20 мл.олио
                                         1 морков
                                         1 кисела краставичка

                                                   Начин на приготвяне:

                                         Обелваме си картофите и ги издълбаваме, като
                      се стараем да режем полумесеци от вътрешната част,
                      за да ги използваме за гарнитура и изпечем между картофите.
                                         Наливаме си олиото и водата  в тавичка. Нареждаме
                      издълбаните картофи и между тях полумесеците. Поръсваме
                      с червен, черен пипер, сминдух и сол.
                                         Поставяме тавичката в загрята фурна на 200 градуса
                      и печем 30 мин.
                                          За плънката:
                                          Разбиваме си 1 яйце с 100 гр. сирене и 1 чаена
                      лъжичка маргарин. Поръсваме с щипка сол и копъра и раз-
                      бъркваме добре.
                                          Пълним си картофите и отново ги връщаме във
                       фурната, докато се запече. Върху всеки картоф поръсваме
                       по една чаена лъжичка настърган кашкавал. Отново запичаме.
                                          Нарязваме си моркова на спирала и овкусяваме
                      с оцет, сол и олио.Използваме го за декорация.
                       Краставичката подредете както намерите за добре.
                                          Ухаят страхотно! Опитайте!
                                          
                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар