петък, 11 януари 2013 г.
ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ
Необходими продукти:
6 средно големи картофа
1 яйце
100 гр.сирене
50 гр. кашкавал
1 кафена лъжичка черен пипер
1 кафена лъжичка копър
1 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка шарена сол
1 чаена чаша вода
20 мл.олио
1 морков
1 кисела краставичка
Начин на приготвяне:
Обелваме си картофите и ги издълбаваме, като
се стараем да режем полумесеци от вътрешната част,
за да ги използваме за гарнитура и изпечем между картофите.
Наливаме си олиото и водата в тавичка. Нареждаме
издълбаните картофи и между тях полумесеците. Поръсваме
с червен, черен пипер, сминдух и сол.
Поставяме тавичката в загрята фурна на 200 градуса
и печем 30 мин.
За плънката:
Разбиваме си 1 яйце с 100 гр. сирене и 1 чаена
лъжичка маргарин. Поръсваме с щипка сол и копъра и раз-
бъркваме добре.
Пълним си картофите и отново ги връщаме във
фурната, докато се запече. Върху всеки картоф поръсваме
по една чаена лъжичка настърган кашкавал. Отново запичаме.
Нарязваме си моркова на спирала и овкусяваме
с оцет, сол и олио.Използваме го за декорация.
Краставичката подредете както намерите за добре.
Ухаят страхотно! Опитайте!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар