вторник, 8 януари 2013 г.

РУЛЦА С КАШКАВАЛ И МОРКОВ







                                                               Необходими продукти:
                                                 500 гр. кайма - 60/40
                                                 1/2 глава лук
                                                 2 моркова
                                                 100 гр. кашкавал
                                                 1 кафена  лъжичка черен пипер
                                                 1 чаена лъжичка чубрица
                                                 40 мл. олио
                                                 От тези продукти стават 8 рулца

                                                               Начин на приготвяне:

                                                 Омесваме си каймата с настъргания лук,
                     черния пипер и чубрицата.
                                                 Разделяме я на две. От всяка част оформяме
                     правоъгълник с помоща на брашно и точилка.
                                                 За плънката:
                                                 Нарязваме кашкавала на ленти с дебелина
                    1,5 на 1,5  см. и поставяме по цялата дължина на правоъгъл-
                    ника. Морковите ги настъргваме и запържваме за около
                    5 мин. в 15 мл. олио /около 1 супена лъжица/ на слаб котлон.
                    Оставяме ги леко да се охладят и разпределяме около кашкавала.
                                                  Завиваме двата края на каймата като притискаме
                    плънката, така че да се оформи руло.
                                                  Наразваме рулото на шайби с дебелина около
                    6 см. Притискаме леко от двете страни, така че да не излиза
                    плънката. Нареждаме в предварително загрята тавичка, намаслена
                    с останалото количество олио.
                                                  Печем за около 20 мин. , като през 5 минути
                    обръщаме рулцата на всички страни. След като получат равно-
                    мерен загар са готови.
                                                  Това може да се постигне в тиган с капак, за да
                    не станат пържени, а леко задушени.
                                                   Приятно готвене!
        

Няма коментари:

Публикуване на коментар