вторник, 8 януари 2013 г.
РУЛЦА С КАШКАВАЛ И МОРКОВ
Необходими продукти:
500 гр. кайма - 60/40
1/2 глава лук
2 моркова
100 гр. кашкавал
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чубрица
40 мл. олио
От тези продукти стават 8 рулца
Начин на приготвяне:
Омесваме си каймата с настъргания лук,
черния пипер и чубрицата.
Разделяме я на две. От всяка част оформяме
правоъгълник с помоща на брашно и точилка.
За плънката:
Нарязваме кашкавала на ленти с дебелина
1,5 на 1,5 см. и поставяме по цялата дължина на правоъгъл-
ника. Морковите ги настъргваме и запържваме за около
5 мин. в 15 мл. олио /около 1 супена лъжица/ на слаб котлон.
Оставяме ги леко да се охладят и разпределяме около кашкавала.
Завиваме двата края на каймата като притискаме
плънката, така че да се оформи руло.
Наразваме рулото на шайби с дебелина около
6 см. Притискаме леко от двете страни, така че да не излиза
плънката. Нареждаме в предварително загрята тавичка, намаслена
с останалото количество олио.
Печем за около 20 мин. , като през 5 минути
обръщаме рулцата на всички страни. След като получат равно-
мерен загар са готови.
Това може да се постигне в тиган с капак, за да
не станат пържени, а леко задушени.
Приятно готвене!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар