събота, 12 януари 2013 г.

ЯХНИЯ ОТ СВИНСКО МЕСО С ГРАХ



                                                     Необходими продукти:

                                           400 гр. свинско каре
                                           400 гр. консервиран грах
                                           400 гр.консервирани домати
                                           1 глава лук
                                           1 морков
                                           1 кафена лъжичка черен пипер
                                           1 кафена лъжичка джоджен
                                           1 чаена лъжичка сол
                                           1 супена лъжица червен пипер
                                           3 супени лъжици брашно
                                           50 мл. олио
                                           Продуктите са за 3 порции

                                                    Начин на приготвяне:
     
                                            Нарязваме си на шайби месото.
                                            Загряваме си олиото в тенджерка и изпържваме
                  месото за по 2 мин. от двете страни.



                                            Изваждаме го и в същата мазнина изпържваме
                настъргания лук и морков. Добавяме и подправките.


                                             Идва ред на стерилизираните домати. Разбъркваме
               всичко и нареждаме месото отгоре.





                                           Добавяме 1 литър топла вода и оставяме котлона
               на втора степен за 30 мин.
                                           Месото е сварено, изсипваме стерилизирания грах
               и оставяме да поври още 10 мин.
                                            Ястието е готово и изглежда така.
 

                                             Препоръчвам Ви да го опитате.
                                             Приятно готвене!






Няма коментари:

Публикуване на коментар