сряда, 9 януари 2013 г.

ЗАБУЛЕНИ ЯЙЦА С ПАПРИКАШ





                                                           Необходими продукти:

                                          400 гр. консерва /домат, пипер и морков/
                                          4 яйца
                                          1/2 глава лук
                                          2/3 чаена чаша ориз
                                          1 чаена лъжичка сол
                                          1 чаена лъжичка чубрица
                                          1 кафена лъжичка черен пипер
                                          30 мл.олио

                                                            Начин на приготвяне:

                                           Загряваме си олиото в тенджерка. Запържваме
                  настъргания на едро лук. Добавяме ориза и солта и продължа-
                  ваме да пържим.Слагаме подправките и накрая консервата.
                  Разбъркваме добре и доливаме половин литър топла вода.
                                           Изчакваме10 минути да поври като намаля-
                 ваме  температурата на котлона на втора степен.
                                            Малко преди ориза да се свари напълно си
                 счупваме едно по едно яйцата. Ако течността е извряла се
                 добавя и изчаква да заври, за да се забулят добре яйцата.
                                             Когато не разполагате с много време опитайте я.  

                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар