сряда, 9 януари 2013 г.
ЗАБУЛЕНИ ЯЙЦА С ПАПРИКАШ
Необходими продукти:
400 гр. консерва /домат, пипер и морков/
4 яйца
1/2 глава лук
2/3 чаена чаша ориз
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка чубрица
1 кафена лъжичка черен пипер
30 мл.олио
Начин на приготвяне:
Загряваме си олиото в тенджерка. Запържваме
настъргания на едро лук. Добавяме ориза и солта и продължа-
ваме да пържим.Слагаме подправките и накрая консервата.
Разбъркваме добре и доливаме половин литър топла вода.
Изчакваме10 минути да поври като намаля-
ваме температурата на котлона на втора степен.
Малко преди ориза да се свари напълно си
счупваме едно по едно яйцата. Ако течността е извряла се
добавя и изчаква да заври, за да се забулят добре яйцата.
Когато не разполагате с много време опитайте я.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар