събота, 23 март 2013 г.
ПИЛЕ С КАРТОФИ НА ФУРНА
Необходими продукти:
1 пиле
6-7 картофа
1 морков
1/2 лук
3 скилидки чесън
1 чаена лъжичка червен пипер
1 кафена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица чубрица
1 чаена лъжичка сол
50 мл.олио
Начин на приготвяне:
Отделяме гърдите на пилето и готвим
останалата част.
Посоляваме пилето и поръсваме с черен
пипер. Сгорещяваме си 40 мл.олио в тавичка и поставяме
пилето с гърба нагоре за 5 мин. Обръщаме го и от другата
страна за още толкова.
Нарязваме си картофите на филийки и ги
разпределяме около пилето. Добавяме 1 кафена чашка
бира и оставяме за 10 мин да ври.
Нарязваме си на ситно лука и скилидките
чесън. Моркова на кръгчета.
Добавяме ги към картофите и доливаме
1 чаена чаша топла вода.
Обръщаме пилето обратно поръсваме с
червен пипер , чубрица и сол на вкус.
След половин час ястието е готово.
Ухае страхотно!
И да не си гладен ще хапнеш !
Позволете си и чаша бира. Наздраве !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар