събота, 23 март 2013 г.

ПИЛЕ С КАРТОФИ НА ФУРНА



                                                         Необходими продукти:

                                         1 пиле
                                         6-7 картофа
                                         1 морков
                                         1/2 лук
                                         3 скилидки чесън
                                         1 чаена лъжичка червен пипер
                                         1 кафена лъжичка черен пипер
                                         1 супена лъжица чубрица
                                         1 чаена лъжичка сол
                                         50 мл.олио

                                                            Начин на приготвяне:

                                          Отделяме гърдите на пилето и готвим
                 останалата част.
                                          Посоляваме пилето и поръсваме с черен
                  пипер. Сгорещяваме си 40 мл.олио в тавичка и поставяме
                  пилето с гърба нагоре за 5 мин. Обръщаме го и от другата
                  страна за още толкова.
                                           Нарязваме си картофите на филийки и ги
                  разпределяме около пилето. Добавяме 1 кафена чашка
                  бира и оставяме за 10 мин да ври.
                                            Нарязваме си на ситно лука и скилидките
                  чесън. Моркова на кръгчета.
                                            Добавяме ги към картофите и доливаме
                   1 чаена чаша топла вода.
                                            Обръщаме пилето обратно поръсваме с
                   червен пипер , чубрица  и сол на вкус.
                                             След половин час ястието е готово.
                                              Ухае страхотно!
                                              И да не си гладен ще хапнеш !
                                              Позволете си и чаша бира. Наздраве !
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар