неделя, 24 март 2013 г.
КРЕМ КАРАМЕЛ С БАНАН
Необходими продукти:
5 яйца
800 мл. прясно мляко
1 кафена чашка + 12 супени лъжици захар
2 банана
Начин на приготвяне:
Разбиваме си яйцата с 12 супени лъжици захар.
Прибавяме си 800 мл. прясно мляко от кутия без да се
загрява. Разбъркваме добре.
В тавичка с диаметър 30 см. изсипваме 1 ка-
фена чашка захар, като я резпределяме равномерно
по дъното. Ако желаете карамела да стане по висок
използвайте тавичка с по-малък диаметър.
Включваме фурната на 300 градуса и слагаме
тавичката да се карамелизира захарта. След това я
оставяме да се охлади и редим нарязаните на шайби
банани. Отгоре изливаме внимателно разбитата смес
като внимаваме да не се разместят бананите.
Слагаме вода в по-голяма тава за да печем на
водна баня в нея поставяме пълната тава и ги поставяме
във фурната вече намалена на 200 градуса .Важно е
млякото да не завира . След 30 мин. проверяваме с дървено
шишче дали се е сгъстила течността и ако е готова вдигаме
на средата на скарата да се получи отгоре загар.
Режем парчета и сервираме.
Приятен апетит !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар