неделя, 24 март 2013 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ С БАНАН




                                                      Необходими продукти:

                                   5 яйца
                                   800 мл. прясно мляко
                                   1 кафена чашка + 12 супени лъжици захар
                                   2 банана

                                                      Начин на приготвяне:

                                    Разбиваме си яйцата с 12 супени лъжици захар.
                  Прибавяме си 800 мл. прясно мляко от кутия без да се
                  загрява. Разбъркваме добре.
                                    В тавичка с диаметър 30 см. изсипваме 1 ка-
                  фена чашка захар, като я резпределяме  равномерно
                  по дъното. Ако желаете карамела  да стане по висок
                  използвайте тавичка с по-малък диаметър.
                                    Включваме фурната на 300 градуса и слагаме
                  тавичката да се карамелизира захарта. След това я
                  оставяме да се охлади и редим нарязаните на шайби
                  банани. Отгоре изливаме внимателно разбитата смес
                  като внимаваме да не се разместят бананите.
                                    Слагаме вода в по-голяма тава за да печем на
                  водна баня в нея поставяме пълната тава и ги поставяме
                  във фурната вече намалена на 200 градуса .Важно е
                  млякото  да не завира . След 30 мин. проверяваме с дървено
                  шишче дали се е сгъстила течността и ако е готова вдигаме
                  на средата  на скарата да се получи отгоре загар.
                                     Режем парчета и сервираме.
                                     Приятен апетит !
                                        


            

Няма коментари:

Публикуване на коментар