четвъртък, 28 март 2013 г.
САРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
Необходими продукти:
20 зелеви листа /може и стерилизирани/
1 пакетче 250 гр. кайма смес
1 чаена чаша ориз
2 супени лъжици лютеница
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка чубрица
1 кафена лъжичка черен пипер
50 мл. олио
Начин на приготвяне:
Загряваме част от олиото и слагаме измития
ориз да се запържи. Прибавяме подправките и лютеницата.
Заливаме с 2 чаени чаши топла вода и оставяме докато поеме
водата, на тих огън.
В отделен тиган загряваме част от олиото и започваме
да притискаме с лъжица каймата докато стане на трохи и се
запържи. Добавяме я към ориза.
След като леко се охлади плънката започваме да
слагаме по 1-2 супени лъжици и завиваме сармите като ги
редим в намаслена тавичка. Заливаме така, че да покрием
до средата сърмите с топла вода. Посоляваме на вкус, според
това колко е солено зелето. Може и да не добавяме.
Печем на 200 градуса.
Обръщаме ги след 15 мин и така докато течността
изври. Вдигаме ги на скарата и оставяме само на горен реотан
да се засушат. По желание леко да се запекат.
Това е последна възможност да си сготвите кисело
зеле, ако е в бидон. Поне така се казва, че трае до края на март.
Приятно готвене !
Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар