понеделник, 25 март 2013 г.
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ГЪБИ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ОРИЗ
Необходими продукти:
300 гр. ориз
1 бр. пилешки гърди
1/2 глава лук
1 бурканче стерилизирани гъби
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сол
100 мл. олио
Начин на приготвяне:
Разразваме гърдите на две и всяка половина
разцепваме по дължина.Посоляваме и посипваме с
черен пипер.
Загряваме 50 мл. олио в тавичка и нареждаме
нарязаните гърди. След 5 минути ги обръщаме от другата
страна. Добавяме кафена чашка бира и чашка вода. Следва
20 мин. печене на 200 градуса, като обръщаме още веднъж
гърдите да се пекат равномерно.
След като се намали течността добавяме гъбите.
Печем докато остане на мазнина и гъбите се запържат леко.
В отделен съд сипваме 50 мл. олио и загряваме
на котлона. Поставяме ситно нарязания лук и ориза да се
запържат. Посоляваме. Доливаме литър гореща вода и
захлюпваме с капак. Оставяме да ври на слаб котлон. След
10 мин. добавяме щипка черен пипер и пилешки бульон.
След още 10 мин. оттегляме ориза от котлона и го оставяме
захлюпен докато поеме течността.
Сервираме като първо правим канапето от
ориз и върху него 1 част от гърдите и малко от гъбите.
Приятно готвене!
Добър апетит !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар