петък, 29 март 2013 г.

КОРАБИИ С ХАЛВА




                                                           Необходими продукти:

                                              3 яйца
                                              1 1/2 чаена чаша захар
                                              1 чаена чаша кисело мляко
                                              2/3 чаена чаша олио
                                              1 кафена лъжичка канела
                                              1 амонячна сода
                                              1 бакпулвер
                                              1 щипка хлебна сода
                                              1 пакетче тахан халва

                                                            Начин на приготвяне:

                                               Разбиваме си яйцата и захарта като предвари-
                      телно сме си отделили единия жълък за потапяне на готовите
                      корабийки, добавяме на тънка струйка олиото и накрая
                      киселото мляко с щипка хл.сода. Следва амонячната сода и
                      започваме да добавяме брашното, в което сме пресяли бакпул-
                      вера и канелата.
                                               Омесваме меко тесто и оформяме малки
                      топчета. Нарязваме си халвата на малки квадратчета-2 см.
                                               Във всяка топка слагаме по 1 парченче от
                      халвата и оформяме отново.
                                               Разбиваме си 1 жълтък и потапяме всяка
                      корабийка  от едната страна и веднага в кристална захар.
                                               Загряваме си фурната на 220 градуса.
                                               Оформените корабийки нареждаме в намас-
                       лена тавичка на разстояние една от друга защото се надуват.
                                               Печем за около 20 мин. докато станат розови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар