петък, 29 март 2013 г.
КОРАБИИ С ХАЛВА
Необходими продукти:
3 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
2/3 чаена чаша олио
1 кафена лъжичка канела
1 амонячна сода
1 бакпулвер
1 щипка хлебна сода
1 пакетче тахан халва
Начин на приготвяне:
Разбиваме си яйцата и захарта като предвари-
телно сме си отделили единия жълък за потапяне на готовите
корабийки, добавяме на тънка струйка олиото и накрая
киселото мляко с щипка хл.сода. Следва амонячната сода и
започваме да добавяме брашното, в което сме пресяли бакпул-
вера и канелата.
Омесваме меко тесто и оформяме малки
топчета. Нарязваме си халвата на малки квадратчета-2 см.
Във всяка топка слагаме по 1 парченче от
халвата и оформяме отново.
Разбиваме си 1 жълтък и потапяме всяка
корабийка от едната страна и веднага в кристална захар.
Загряваме си фурната на 220 градуса.
Оформените корабийки нареждаме в намас-
лена тавичка на разстояние една от друга защото се надуват.
Печем за около 20 мин. докато станат розови.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар