четвъртък, 1 ноември 2012 г.

ПАНИРАН ПИПЕР









                                             Необходими продукти:

                                   1 кг. Пипер
                                   1 яйце
                                   50 мл.олио
                                   100 гр. брашно
                                   щипка сол
                                   100 гр.кашкавал
                                    60 гр.шунка

                                              Начин на приготвяне:

                                    Измиваме добре пипера. Подсушаваме го и
               го слагаме в тавичка да се пече на скарата по средата на
               фурната. Обръщаме го и от другата страна.
                                    След като е готов го избелваме.
                                    Разбиваме си в 1 чиния яйцето с щипка сол.
               В друга чиния  слагаме брашното.
                                    Следва да загреем олиото в тиган и започваме
               да потапяме първо в яйцето, после в брашното и редим в
               тигана. Изчакваме да се зачерви и обръщаме от другата
               страна.
                                   Изваждаме ги и подреждаме в чиния. Декорираме
               с кашкавала и шунката. Импровизирайте.
                                   Приятен апетит!

             

Няма коментари:

Публикуване на коментар